VINNERNE: Masako Ishida og Øystein Pettersen, begge fra Team United Bakeries, vant lørdagens Swix Classics i St. Moritz. Foto:Magnus Östh/Ski Classics.,

Øystein Pettersen: – Jeg får ufortjent stor ære

Den uheldige svensken Bill Impola fikk hele premiesummen

Øystein Pettersen (31) har fått masse hyggelig respons etter at han ga vinnerpremien til den uheldige svensken. – Jeg får ufortjent mye av æren, sier han til VG.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter at ledende Bill Impola gikk feil, vant Øystein Pettersen langløpet i langløpsklassiskeren La Diagonela. Etter løpet ga nordmannen premiepenger til den uheldige svensken.

– Hvor mye?

– Han fikk hele premien. Jeg vet ikke hvor mye det er. Jeg måtte dra før premieutdelingen.

Ifølge teammanager for United Bakeries, Henrik Kvissel, handlet det om 5000 euro, noe som tilsvarer drøyt 43 000 kroner.

Øystein Pettersen forteller at han har fått masse positive reaksjoner etter at nyheten kom fram.

– Det er veldig hyggelig, men dette handler ikke bare om meg. Vi er et lag og deler alt. Det er ikke jeg som ene og alene skal ha all kred her, sier Pølsa bestemt.

HEDRET: Allerede rett etter løpet løftet vinner Øystein Pettersen hånden til Bill Impola i været. Til venstre: Christoffer Callesen, til høyre: John Kristian Dahl. Foto:Magnus Östh/Ski Classics.,

Han forteller at team-eier Remi Goulignac og team-sjef Henrik Kvissel var sentrale i avgjørelsen.

– Jeg får ufortjent mye av æren.

– Hvorfor gjorde dere dette?

– Bill fortjente å få pengene for det han gjorde. Men samtidig: Bill må lære seg å gå riktig løype neste gang. Det er ikke tvil om at det var hans feil. Han burde ha lest den informasjonen han fikk før start like bra som alle andre, sier Øystein Pettersen.

– Samtidig er det ingen til om at han fortjener pengene. Jeg håper at han trener og utvikler seg videre. Vi trenger mange forskjellige nasjoner i toppen, og Bill kommer til å bli en trendsetter. Jeg håper at Bill ser dette som et tegn på at vi respekterer ham.

Denne helgen var det syv nordmenn på de syv første plassene i Swix Classics, forrige helg var det seks nordmenn på topp i Tsjekkia.

Selv om det var Øystein Pettersen som vant rennet i St. Moritz lørdag, så er det ikke han alene som gir drøyt 40 000 kroner til svensken.

Teammanager Henrik Kvissel forteller til at premiepengene settes inn på en konto og fordeler etter sesongen.

– På den måten får alle som bidrar en påskjønnelse for den jobben de legger ned, forteller Kvissel til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder