PAR-I-HJERTER: Marit Bjørgen sammen med samboer Fred Børre Lundberg etter 10 km i VM i Falun.
PAR-I-HJERTER: Marit Bjørgen sammen med samboer Fred Børre Lundberg etter 10 km i VM i Falun. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Marit Bjørgen oppretter selskap for motivasjon, foredrag og eiendom

LANGRENN

Marit Bjørgen (35) har ennå ikke sagt noe om hun fortsetter som skiløper eller legger opp. Uansett har hun nå peilet ut fremtiden.

Publisert:

Den skal handle om motivasjon, foredrag og investering i eiendom.

Ifølge siste nummer av bladet Kapital har hun nemlig registrert selskapet Tiram Holding AS i Brønnøysundregisteret.

Selskapet skal ifølge registeret «utføre konsulentbistand innen trening/motivasjon/foredragsvirksomhet og det som står i forbindelse med det, samt foreta investeringer i verdipapirer og fast eiendom, herunder delta i andre selskaper».

Bjørgens manager, Guri Hetland, svarer slik når VG spør om skistjernens planer med selskapet:

– Det har jeg ingen kommentar til.

– Gir dette en pekepinn om at Bjørgen legger opp nå?

– Det har jeg heller ingen kommentar til. Marit kommer nok til å fortelle selv om det når hun er klar for det, sier Hetland.

Bjørgen bruker trolig påsken til å bestemme hva hun skal gjøre videre, men uansett om hun fortsetter - kanskje helt fram til OL i 2018 - eller gir seg nå, så har hun penger å investere.

25 millioner

Ifølge skattetallene for 2013 hadde hun en formue på nær 25 millioner kroner. Siden det har hun innkassert mye. Bare i prispenger har Marit Bjørgen gjort 2,7 millioner kroner denne vinteren. Hun har også sponsoravtaler til en verdi av omkring fem mill. kroner i året.

De spesielle skattereglene for toppidrettsutøvere gjør at hun kan sette pengene på skiforbundets fond og så ta det ut gradvis etter karrieren - for å gjøre skatten noe mindre. På formuedelen i skattetallene er imidlertid også pengene på fondet registrert.

Sammen med samboer Fred Børre Lundberg kjøpte hun i 2013 rekkehus i Holmenkollen-området til 7,5 mill. kroner. Hegnar.no har tidligere skrevet at de kjøpte av den kjente investoren Tore Aksel Voldberg.

Ifølge Kapital har hun også leilighet på Melhus og hytte på Oppdal. Hytta kostet 3,8 mill. kroner i 2008.

OL i 2018?

Neste vinter er det ingen mesterskap, så er det VM i Lahti og deretter OL i Sør-Korea i 2018. Mye kan tyde på at Marit Bjørgen tenker enten eller: Slutte nå eller fortsette til 2018.

– Det kan være slik ja. Tre år går fort! Det er det jeg har hatt i tankene med mine avtaler med samarbeidspartnerne, de går fram til 2018, fortalte Bjørgen til VG da vi snakket med henne i forbindelse med Lahti-spelen.

Selv om disse avtalene altså gir fem millioner kroner i året, er Bjørgen ikke bundet av dem. Og Norges langrennsstjerne har heller aldri vært særlig opptatt av penger. Hun kunne ganske sikkert ha tjent mer penger hvis hun hadde villet.

– Det viktigste er at jeg har motivasjonen og viljen til å legge ned den jobben som trengs. Hvis jeg bare er villig til å gi 90 prosent, så kommer jeg til å ramle fort på resultatlistene. Det har jeg ikke lyst til, sa Bjørgen til VG.

PS: Navnet på selskapet? Det er Marit baklengs...

Her kan du lese mer om