OFFENSIV: Therese Johaug fikk to forskjellige brudd i hånden i løpet av kort tid i sommer. Likevel tror hun ikke det vil påvirke sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix ,

Johaug: – Uhellene kunne vært katastrofe

Sommeren har ikke vært optimal for Therese Johaug (27), som både pådro seg brudd i hånda og i fingeren i løpet av kort tid. Men det kunne vært langt verre mener hun.

Hanne Skjellum Mueller
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I juli falt langrennsyndlingen forkjært under en løpetur i Italia. Hun fikk påvist brudd i hånden og måtte opereres. Halvannen måned senere, fikk det igjen galt under en treningstur. Og nok en gang fikk Johaug påvist brudd i hånden, denne gang i fingeren.

– Det er langt fra optimalt, men det skal gå bra, uttalte Johaug i en pressemelding.

Les også: Gulljentene tok med seg kjærestene på ekstra høydeopphold.

Til svenske Expressen utdyper 27-åringen hva hun tenkte da hun skadet seg.

– Hadde det skjedd for fem-seks år siden hadde det vært.... en katastrofe. Da hadde jeg stresset meg opp slik at alt kunne gått til helvete. Nå har jeg mer erfaring. Større ro. Jeg vet at alle mine år med trening gjør at dette ikke er noen katastrofe. Så jeg kjenner meg faktisk helt trygg før sesongen, sier Johaug.

Trist med Northug-spørsmål

Hun forteller også at hun synes det er «faktisk er litt trist» at så mange stiller henne spørsmål om Petter Northug. Selv om hun likevel gjorde det klart overfor VG, at norsk langrenn trenger Northug og at hun håper han går skirenn til vinteren.

– Utover det ikke tenkt så mye på situasjonen, det har pågått over så lang periode, det er så mye frem og tilbake at jeg nesten bare lukker ørene, og tenker: Det der får dem styre med selv, så blir det som det blir, sa Johaug tidligere denne uken.

EN ER UTE: Therese Johaug (midten) tok gullet under 30 kilomteren i Falun-VM. Foran Marit Bjørgen og Charlotte Kalla. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG ,

Siste i Northug-konflikten: Ingen løsning i hemmelig Northug-møte.

Til Expressen sier Johaug at hun tror Charlotte Kalla og Heidi Weng blir vinterens største utfordringer, med Marit Bjørgen i mammapermisjon. Men at også svenske Stina Nilsson kan blande seg inn.

Bjørgen ga Kalla flest poeng

Avisen har i samme anledning spurt Bjørgen selv hvem hun tror tar over langrennstronen i hennes fravær denne sesongen. Etter å ha gitt sin dom over Kalla og Johaug i både klassisk stil, fristil, sprint, mental styrke og spurt, er det den svenske stjernen som kommer best ut. Med 22 poeng mot Johaugs 20.

Så du denne? Weng tror Stina (22) blir det nye langrennsdronningen.

Til reporterens glede og Bjørgens overraskelse.

– Oisann. En slik gjennomgang er jo en sak, men det behøver ikke å bety, jeg mener, virkeligheten kan være en annen. Det finnes jo en Heidi Weng også. Og ser man tilbake på de siste sesongene i verdenscupen, er det jo Therese som har vært sterkest, men samtidig har Charlotte stått over Tour de Ski og tapt mange poeng. Så dette er vanskelig, oppsummerer Bjørgen, før hun likvel faller på et valg:

– Da får jeg nok si Therese.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder