BRØT FOR TO ÅR SIDEN: Avtroppende langrennssjef Åge Skinstad (til venstre) forhandler på vegne av Norges Skiforbund med Petter Northugs management for at skistjernen skal kunne fortsette å konkurrere i verdenscupen. Her da duoen annonserte bruddet med landslaget i 2013. Foto:Øyvind Nordahl Næss,VG

Gikk inn for vedtak i fjor – nå er skistyret splittet i Northug-saken

Langrennsstjernens «Coop-situasjon» på agendaen i styremøte

Skipresidenten: – Det er delte synspunkter

Tirsdag var det styremøte i Norges Skiforbund – der Petter Northug-saken ble diskutert. Det skal ha skapt fronter i skistyret.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter hva VG blir fortalt, er det nå ikke enighet i det samme styret som for ett år siden gikk inn for vedtaket der alle landslagsuttatte langrennsløpere ikke kan profilere sponsorer som er i konflikt med NSF (Skiforbundet) fra og med sesongen 2015/16.

Vedtaket betyr at Petter Northug – VM-kongen fra Falun med fire gull og Norges desidert beste herreløper de siste åtte årene – ikke kan konkurrere for landslaget kommende sesong. Han har fortsatt en privatavtale med Coop.

Forhandlingene mellom Northug-leiren og Skiforbundet, som etter det VG erfarer sist skjedde for et par uker siden, har ikke ført frem. Tirsdag var Northug-situasjonen på agendaen i skistyret.

KOMMENTAR:Satte skistyret ut av spill

Flere kilder omtaler møtet som «dramatisk» overfor VG.

– Vi har ikke lagt skjul på at det er en krevende og vanskelig sak. At det er delte synspunkter, det er det, sier skipresident Erik Røste til VG.

Bekrefter uenigheter

Han bekrefter at den var fremmet som en formell sak for skistyret, men påpeker at den «fortsatt er i prosess». Styret konkluderte ikke under samlingen tirsdag.

– Var den samme uenigheten der i fjor, da dere gikk inn for styrevedtaket?

SKIPRESIDENT: Erik Røste. Foto:Mattis Sandblad,VG

– Saken er prinsipell og krevende, så at det har vært ulike synspunkter på den, har det vært også tidligere, svarer Røste.

– Hva går uenighetene ut på nå?

– Jeg ønsker ikke gå inn på diskusjoner vi har i styret. Dette er en prinsipielt viktig sak. Vi har seks grener med ulike behov og interesser. Da må vi få frem alle synspunkter. Noe er man enige om, noe er det mer forskjeller om.

– Hvordan ser styret på at vi nå skriver 10. juni og styrevedtaket går ut på at Northug-situasjonen burde vært løst ved landslagsuttaket – som var 1. mai?

– Det er fordi man forsøker å finne en løsning. I den grad det er forsøkt å finne en løsning, har styret vært inneforstått med det, svarer skipresidenten.

– Vil du kalle det en dramatisk situasjon?

– Det har jeg ingen kommentar til.

– Uansett utfall for Northug-saken: Blir enten den norske landslagsmodellen vraket – eller at Petter Northug må stå utenfor verdenscupen?

– Det ønsker jeg ikke å spekulere i nå. Får vente til vi har en endelig konklusjon.

– Når skal saken diskuteres neste gang?

– Dette er en fortløpende diskusjon.

– Føler deler av skistyret seg satt ut av spill?

– Jeg opplever ikke det. Vi hadde en god diskusjon på det i går, sier Erik Røste til VG.

Taus Northug-manager

Petter Northugs manager Are Sørum Langås ønsker ikke å si noe om situasjonen i forhandlingene eller hvor saken står.

– Vi har ingen kommentarer per nå, sier Langås til VG.

– Når tror du vi får en løsning i Northug-saken?

– Det blir vanskelig for meg å spekulere i, er alt manageren ønsker å svare.

Åge Skinstad sier også minst mulig om hva som skjer i Northug-forhandlingene.

– Vi er fortsatt i en prosess og har derfor ingenting nytt å melde om Northug-saken, sier Skinstad til VG.

VG har tidligere skrevet om en skissert løsning, der Northug-sponsor Coop kunne gå inn som ordinær sponsor i Skiforbundets breddeavdeling – slik at det ikke var i konflikt med elitesponsor Spar, Coops konkurrent.

Den løsningen blir det neppe noe av, fortalte VG lørdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder