TOTALT OVERLEGEN: Slik beskrev Aftonbladet innsatsen til Johaug - før halvgått løp. Foto: Faksimilie,Aftonbladet.se

Svenske medier hyller Johaug: - Hun er totalt overlegen

Allerede før halvgått løp i dagens tremil ble Therese Johaug (26) hyllet av svenske medier som «aldeles makeløs» og «totalt overlegen». Men også Charlotte Kalla (27) ga grunn til svensk hyllest.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er en veldig verdig verdensmester som vinner. Hvilket syn for alle skielskere, hvilken mektig oppvisning fra Therese Johaug i dag. Hun er ldeles makeløst, hyllet SVT-kommentator Anders Blomquist da hun krysset målstreken.

Det ble en overlegen seier til Therese Johaug på dagens tremil. Etter bare to mil slo den svenske kanalen fast at det kom til å bli en fenomenal norsk dag.

– Her veives det med både norske, finske og svenske flagg for denne suverene oppvisningen, skrøt Blomquist da Johaug passerte Lugnet skistadion for nest siste gang.

Nordens største avis, svenske Aftonbladet, hadde overskriften «fullstendig overlegen» om innsatsen til Johaug. SVT-kommentator Anders Blomquist hadde ikke noe annet å si om Johaug enn at hun er «fullstendig fenomenal» - allerede før løpet var halvferdig.

Les også:Johaug sørget for tidenes norske gullfest

– Jeg ble ikke sjokkert over pallen vi fikk, men at Johaug er så overbevist om egen form og er så overlegen, er litt overraskende, sier Aftonbladet-kommentator Simon Bank til VG.

– I tillegg ble jeg veldig imponert over Kallas comeback. Hun har tatt et helt nytt nivå, hun er i ryggen til Marit og Therese og kan jage dem litt, sier han.

Hyllet Kalla

Men de fikk også grunn til å glede seg over Kalla etter falla.

– Hvilken tjej! Hvor i alle dager finner hun kreftene sine? For en utrolig innsats hun gjør, Charlotte Kalla, skrøt de da hun fikk luke ned til Kerttu Niskanen på siste runde.

Den svenske yndlingen virket å stivne totalt i Mördarbacken etter å ha falt to ganger tidlig i løpet. Men hun reiste seg mesterlig og sikret svensk bronse, til enorm jubel fra det svenske hjemmepublikum.

– Jeg har aldri sett noen komme tilbake på den måten og gjøre et så godt løp. Det er et gnistrende vinnerhode som sitter på toppen av den fantastiske idrettskroppen, sa Blomquist.

Kalla kom til Falun uten å ha vunnet medalje i verdensmesterskap, men endte med medalje i alle hennes distanser i Falun. De svenske kommentatorene var i ekstase over den solide svenske laginnsatsen på kvinnesiden dette mesterskapet, som har sørget for seks medaljer totalt.

– Charlotte Kalla har vært magisk, fullstendig magisk under dette mesterskapet, meldte Blomquist etter å ha oppsummert svenskenes mesterskap.

Også Marit Bjørgen får hyllest av de svenske ekspertene i kommentatorbua. For til tross for det som virket som en seig start for Bjørgen, hentet hun seg inn og tok en sølvmedalje.

– Det er rett og slett imponerende hvordan hun mater på og mater på, til tross for at hun virket tung. Dette er en maskin! sa de i dét Bjørgen la ut på siste runde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder