KVIKK: Johannes Høsflot Klæbo under sprintkvaliken i Toblach tidligere denne måneden. Foto: Andrea Solero AP

Alle de norske videre: Klæbo vant sprintprologen i Falun

FALUN/OSLO (VG) Det norske sprinttalentet Johannes Høsflot Klæbo (20) vant med ett sekund på nærmeste konkurrent i lørdagens sprintprolog.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Trønderen klokket inn på 2.34,39 og var 1,03 foran sprintspesialisten Federico Pellegrino fra Italia. Tour de Ski-vinner Sergej Ustjugov tok tredjeplassen.

– En bra prolog. Ikke mye mer enn det å si. Nå har vi gått én av fire deler, så får vi se hvordan det går til slutt, sa Høsflot Klæbo ifølge NTB.

Alle de norske herrene – Finn Hågen Krogh, Emil Iversen, Sindre Bjørnestad Skar, Håvard Solås Taugbøl og Eirik Brandsdal –, kom blant de 30 beste og kvalifiserte seg til utslagsrundene i Falun senere på dagen.

VG Live: Referat fra prologen

Hverken leder av verdenscupen i sprint, Pål Golberg, olympisk mester Ola Vigen Hattestad eller Petter Northug er med i lørdagens sprintrenn i Falun.

Alle ble veid og funnet for lett i konkurranse med Skar, Klæbo, Krogh, Taugbøl, Brandsdal og Iversen.

Så du? Northug snakket ut etter vrakingen

Skar, Klæbo og Krogh blir etter alt å dømme tatt ut til VM-sprinten i Lahti neste måned. Petter Northug er med som tittelforsvarer på distansen. Dermed er det kun én ledig plass på det norske VM-laget i sprint.

PS: I kvinnenes prolog var Marit Bjørgen (36) raskest av alle. Der gikk alle de syv norske videre til utslagsrundene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder