WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS: Heidi Weng (f.v.), Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Maiken Caspersen Falla, Ragnhild Haga, Kari Øyre Slind, Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug tar godt vare på Jessica Diggins under den amerikanske jentas besøk i Norge. Foto: Fredrik Varfjell NTB scanpix

Johaug & co. trener med «fienden»

Diggins: – Fint at de lar meg få være en del av laget

SVARSTAD (VG) I mange idretter deler ikke verdensstjernene hemmeligheter med hverandre, men Jessica Diggins (24) er mer enn velkommen hos de norske langrennsjentene.

  • Morten Stokstad

Under Tour de Ski i Toblach i januar slo hun samtlige på 5-kilometeren, og den ambisiøse jenta fra Minnesota har planer om å ta enda mer for seg i den kommende VM-sesongen.

Les også: Diggins håper på langrennssprint i New York

– En fantastisk treningsleir

Som et ledd i den offensive satsingen er hun på treningsleir med verdens beste langrennslandslag i Svarstad i Vestfold.

Les også: Østberg og Jacobsen vil ha april-langrenn

– Det er veldig moro. Det har vært en fantastisk treningsleir. Vi har mye gøy sammen, og det er fint at de lar meg få være en del av laget, sier Diggins til VG.

Therese Johaug og resten av det norske landslaget er opptatt av at flest mulig nasjoner hevder seg i langrenn. Derfor synes de det bare er hyggelig at Jessica Diggins er på besøk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HELLO! Jessica Diggins har lagt deler av sesongoppkjøringen til Norge. I Svarstad i Vestfold får hun masse inspirasjon av å trene med Maiken Caspersen Falla, Ragnhild Haga (t.h) og resten av det norske landslaget. Foto: Fredrik Varfjell NTB scanpix

24-åringen legger ikke skjul på at hun gjerne utvider samarbeidet.

– Det avhenger av alles timeplan, men jeg er definitivt åpen for det, sier hun.

Diggins synes også det er stas å oppleve Norge om sommeren.

– Det er første gangen. Jeg har vært her mye om vinteren, så jeg er glad for å oppleve et så flott land om sommeren. Det er annerledes, men veldig fint.

Les også: Emil Iversen flytter ut av det mye omtalte gutterommet

Hun føler at sparringen er gull verdt.

– Det er virkelig bra hvis man vil bli bedre. Her kan jeg bli en bedre sprinter av å trene med Maiken (Caspersen Falla), eller bedre på noe annet hvis jeg trener med de andre. Det er fint at vi kan inspirere hverandre. Jeg får mange gode tips, og kanskje jeg har noe jeg kan lære bort også, sier Diggins.

Les også: USA sjokkerte sølv og bronse i VM

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder