SKUFFET: Marit Bjørgen. Her sammen med kjæresten Fred Børre Lundberg. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

Bjørgen om Forholdet til Lundberg: - Jeg er kjempeforelsket

For første gang snakker Marit Bjørgen om forholdet til den tidligere OL-vinneren Fred Børre Lundberg.

  • Jann Post
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Etter at hun tidligere har nektet å svare på spørsmål rundt forholdet til kombinerthelten som vant gull under OL på Lillehammer, letter Bjørgen noe på sløret ovenfor Se og Hør.

- Jeg er kjempeforelsket.

- Vi har det veldig bra sammen! Det er deilig å være forelsket, sier Bjørgen til bladet.

Snømangel ingen krise
For tiden trener Bjørgen på barmark i Norge etter at hun i helgen kom hjem fra høydeopphold og gode skiforhold i Italia. Men Bjørgen og de andre landslagsløperne stresser ikke på grunn av snømangelen i gamlelandet.

- Vi gjør ikke så mye med snømangelen. Nå er det fantastiske barmarksforhold som gjør at løperne får trent bra. Så vi kan ha is i magen. Det som er krise er hvis det blir kaldt og ikke kommer snø. Da får vi ikke gjort det vi skal på barmark heller, sier trener Svein Tore Samdal.

Han ser det nesten som en fordel at løperne får trent solid på barmark en periode nå. I følge Samdal trenger ikke løperne å være tilbake på snø før noen dager før verdenscupåpningen på Beitostølen 19. - 20. november for å prestere. Samdal regner med at Bjørgen skal kjempe i toppen allerede i verdenscuppremieren selv om treningstrykket skal bli holdt oppe helt fram til jul på grunn av OL.

- Jeg forventer at hun skal være blant de fem beste. Har hun en veldig god dag tror jeg det blir vanskelig å gå fortere enn henne, mener Samdal.

Fikk overskudd
Før han kommer med følgende advarsel til de løperne som tenker på å sette den norske langrennsdronningen på plass denne sesongen.

- Det er ingenting som tyder på at Marit blir noe dårligere enn i fjor hvis hun holder seg frisk fremover, mener Samdal.

Bjørgen har følt seg sliten i perioder i høst på grunn av de store treningsmengdene, men da hun slapp opp litt til sprintåpningen i Düsseldorf kom overskuddet og ting fungerte som det skulle.

Med unntak av at Kristin Størmer Steira og Hilde Gjermundshaug Pedersen er forkjølet og må stå over noen treningsdager er landslagsjentene i rute 10 dager før den nasjonale åpningen på Beitostølen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder