Iversen ny kvinnetrener - kaller norske resultater for «skremmende»

ULLEVAAL (VG) Her blir Ole Morten Iversen (59) bekreftet som ny landslagstrener for Therese Johaug og resten av langrennsjentene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Han innleder mandagens pressekonferanse med å fortelle at han har litt blandede følelser ved det å ta over jobben etter Sjur Ole Svarstad og Roar Hjelmeset.

– Det er som de sier i Trøndelag. Man «grugleder» seg litt. Men jeg gleder meg vanvittig til å bli kjent med jentene og komme i gang med jobben, sier Ole Morten Iversen.

– Det er jo med en stor grad av ydmykhet jeg går inn i den. Det er bare å se på resultatlistene. Det er litt skremmende. Men jeg har blitt så gammel at det er fint for meg å få litt utfordringer også. Ikke kjøre på autopilot, ta noen sjanser. Men jeg gleder meg, sier den nye landslagstreneren.

Sjekket med sønnen

Iversen har ikke snakket med noen av utøverne før han sist torsdag sa ja til jobben. Det ble derimot sønnen. Emil Iversen er en av langrennslandslagets største profiler. Dermed var det naturlig at han ble konsultert.

– Jeg ville sjekke ut at det var greit at jeg tok en slik jobb, sier han.

Trønderen har lenge vært en het kandidat til å overta og har innrømmet at han har hatt kontakt med landslagssjef Vidar Løfshus de siste ukene.

– Vi har vært gjennom mange navn, men navnet til Ole Morten sto høyt på listen, sier Løshus, som har snakket med landslagsløperne i prosessen.

les også

Iversen mener pappa og Northugs eks-trener er drømmeduoen for damene

– Stor respekt for jobben

59 år gamle Iversen har siden 2016 vært trener for Sveriges beste langrennsløpere på damesiden. Men i april måned ble det klart at han ikke kom til å forlenge den to år lange kontrakten etter at både Stina Nilsson og Charlotte Kalla vant OL-gull i Pyeongchang.

Parallellt med dette har assistenttrener Sjur Ole Svarstad tidlig gitt beskjed om at han gir seg. Søndag varslet Roar Hjelmeset at OL-sesongen 2018 var hans aller siste som hovedtrener.

– Den skremmer meg ikke, men jeg har stor respekt for jobben. Jobben handler om å utvikle enkeltløpere og laget, sier Iversen, som skal kjøre landslaget videre uten storstjernen Marit Bjørgen.

– Gapet etter Marit Bjørgen får vi fylle i fellesskap. Noen andre får ta ansvaret etter henne, sier han.

TAR OVER: Ole Morten Iversen (til venstre) blir etterfølgeren til Roar Hjelmeset som kvinnetrener. Her er de to sammen under Lahti-VM i 2017. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

les også

VG erfarer: Pappa Iversen blir trener for Johaug & co.

Utlyser assistentjobb

Han understreker at han heller ikke har noe problem med at Therese Johaug - lagets største stjerne - ønsker å fortsette samarbeidet med Pål Gunnar Mikkelsplass.

Mikkelsplass har vært hennes nære støttespiller og trener mens hun har sonet dopingdommen i halvannet år.

– Jeg har ikke noe mot personlige trenere. I Norge jobber vi alle i samme retning. Landslaget har stor tillit og respekt. Sånn er det ikke i Sverige. Der er det mer konkurranse med landslaget, sier Iversen.

Når det gjelder assistenttrenerjobben uttaler Iversen seg forsiktig. Han mener det handler om å balansere seg selv. Det vil si at vedkommende må være annerledes enn ham selv. Han har ingen ting mot en kvinnelig med-trener.

– Det må ikke være en dame, men det er lov til å lete litt der, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder