IMPONERT: Kristine Stavås Skistad (t.v.) imponerte på Lillehammer da hun ble nummer fem på verdenscupsprinten. Her er hun med Mads Madsgård, Arne Madsen og dametrener Ole Morten Iversen. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Sprint-kometen har fått VM-hint

Kristine Stavås Skistad (19) ønsket selv å droppe verdenscup-sprinten i Dresden førstkommende helg. Hun går en annen vei for å bli VM-klar.

Flere unge utøvere er med i Norges tropp til helgens sprintrenn i Dresden (se faktaboks). Men det kanskje største talentet skal ikke til Tyskland.

Det har sprint-kometen, som ble nummer to bak Maiken Caspersen Falla på Beitostølen og beste norske med femteplass på Lillehammer, valgt selv.

– Jeg skal gå Norgescup på Konnerud på hjemmebane for å få distansetrening og utvikle meg, i stedet for å bare dra på en sprint. Det er for å komme i form til junior-VM, sier Stavås Skistad til VG.

Junior-VM går 20.–26. januar. Først etter det skal hun begynne å konsentrere seg om å nå det store målet: Å få gå skøytesprinten i senior-VM i Seefeld 21. februar.

– Jeg tenker jeg blir mer synlig etter junior-VM, men jeg har ikke bestemt meg for hva jeg vil gå. Jeg har tenkt først junior-VM. Deretter er det en god stund til å gå andre renn, sier Stavås Skistad, som har blitt populær i sosiale medier:

Hint

Fire norske kvinner får gå VM-sprinten. 19-åringen har tro på at hun fort er en av dem.

– Jeg har hørt at hvis det går bra i junior-VM, så ligger jeg godt an. Jeg må bare se an og høre hvilke renn jeg må gå for å sikre meg plassen etter junior-VM. Jeg går det jeg får beskjed om, sier Stavås Skistad.

NRK-ekspert Fredrik Aukland mente allerede i november at Konnerud-løperen burde fått klarsignal til VM.

les også

Ber landslagsledelsen gi Stavås Skistad (19) klarsignal til VM

Det er to muligheter dersom Skistad er nødt til å bevise enda mer etter junior-VM: NM på Meråker 1. februar og verdenscup i Lahti 9. februar.

VM-troppen er tatt ut før rennene i Cogne helgen før VM.

– Vi holder oss til planen om at Kristine skal ha fokus på junior-VM. Hadde hun hatt veldig lyst til å gå sprinten i Dresden, skulle hun fått lov til det. Men jeg ble veldig imponert over at hun klarer å tenke litt mer langsiktig, sier Ole Morten Iversen, landslagstrener for kvinner, til VG.

– Sprinten i Dresden er et nærmest showrenn i sentrum. Det hadde sikkert passet Kristine veldig bra, men hun tok et veldig klokt standpunkt, sier Iversen.

les også

Langrennskommentator mener fremtiden tilhører Sverige – og at Norge har et problem

Nest best før jul

Han innrømmer at Stavås Skistad ligger godt an.

– Hun var vår nest beste sprinter før jul. Det er ikke noe grunn til å tro at det er annerledes nå, sier Iversen.

Sprintsesongen har til nå vært en skuffelse med norske øyne. Ingen av de norske kvinnene har vært på pallen.

les også

Slik skal talentet sikre VM-plass: – Løypa passer meg bra

Stavås Skistad mener VM-løypen i Østerrike passer henne bra. Selv om oppløpet nylig ble 30 meter lenger, ifølge NRK.

– Det tror jeg bare er en fordel, sier Stavås Skistad, som sa dette etter gjennombruddet:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder