UTE: Martin Johnsrud Sundby har ikke konkurrert siden 15. desember. Helgens verdenscuprenn kommer også for tidlig, og Sundby har trukket seg fra troppen. Foto: Mattis Sandblad

Sundby dropper nye v-cuprenn – garanterer comeback neste helg

Martin Johnsen Sundby (35) sier det var «veldig fristende» å gjøre comeback i tsjekkiske Nove Mesto denne helgen, men velger å spare ryggen til favorittdistansen neste uke.

 • Mattis Holt

– Vurderingen ble at seks uker er bedre enn fem, skriver Sundby i en SMS til VG onsdag, og viser til at han velger å stå over nok en helg med konkurranser for å bli helt kvitt ryggproblemene.

35-åringen har nemlig hatt en trøblete innledning på sesongen og har ikke konkurrert siden han brøt 15-kilometeren i fri teknikk i Davos 15. desember.

– Utfordringen har vært relatert til en strekkskade/ruptur i en muskel nederst i korsryggen, og dette har skapt en del problemer for meg dessverre. Men, det er heldigvis ikke skiverelatert, sier han.

Hans beste plassering i årets verdenscup er 5.-plass i skiathlon i Lillehammer 7. desember. Nå må han vente én uke til med å forbedre den bestenoteringen.

– Favorittdistansen min kommer neste helg (30 km skiathlon i Oberstdorf), og da velger jeg å la ryggen få ro en uke til, til tross for at den kjennes bra ut nå og at det var veldig fristende å dra til Tsjekkia, sier Sundby, som følger opp med å garantere at han stiller til start i Tyskland 25. januar:

– Jeg er tilbake da ja, og det ser jeg jaggu frem til!

«Er du i tvil, så er du ikke i tvil»

Landslagssjef Eirik Myhr Nossum forstår avgjørelsen om å droppe helgens renn.

– Han var tatt ut, men det er et gammelt jungelord som heter «er du i tvil, så er du ikke i tvil», og Martin var litt usikker. Han var veldig, veldig nære nå, sier Nossum til VG.

les også

Holund forstår ikke Sundbys nedtur: – Han har vært råsterk

Landslagslege Øystein Andersen sier at sesongen aldri har stått i fare for Sundby, men at han enkelt og greit har trengt tid.

– Vi har visst at det her tar tid, men det er ikke noe dramatikk. Han trenger bare en ekstra uke. Han har trent hele veien, men kjenner selv at det mangler littegrann ennå. Det er det som er fint med Martin, for han så rutinert at han kjenner når det mangler noe, og for å prestere i verdenscup må man være 100 prosent. Jeg regner med at han er tilbake ved første anledning, sier Andersen.

– Formen er ikke noe problem

Nossum er også klar på at den rutinerte løperen er klar for å kjempe om topplasseringer igjen når han er tilbake.

– Formen er ikke noe problem. For å si det sånn, jeg tar veldig sjelden ut nordmenn i en landslagstropp som jeg ikke har troen på at kan hevde seg i toppen, sier han.

Det er Didrik Tønseth kommer inn i troppen for Sundby.

Lørdag er det 15 kilometer klassisk på programmet i Nove Mesto na Morave. Søndag er det 15 kilometer jaktstart i fri teknikk.

– Jeg forventer at utøverne har ladet batteriene etter Tour de Ski, og er klare til å kjempe om fremskutte plasseringer, sier Nossum om den kommende verdenscuphelgen.

Mer om

 1. Eirik Myhr Nossum
 2. Martin Johnsrud Sundby
 3. Langrenn
 4. Vintersport

Flere artikler

 1. Sundby må bryte Touren - gir opp sesongen

 2. Iversen mener formsvak Sundby bør returnere til landslagets opplegg

 3. Sundbys nye plan: – Jeg har fått et realt ballespark

 4. Sundby var bedre, ble vraket: – Det kan se litt merkelig ut

 5. NRK: Sundby nektes hjelp på Olympiatoppen

Fra andre aviser

 1. Sundby trekker seg fra verdenscuprenn

  Aftenposten
 2. Sundby meldes startklar til prøve-VM

  Aftenposten
 3. Sundby meldes startklar til prøve-VM

  Fædrelandsvennen
 4. Slutt etter 12 år på landslaget: Lagkamerat fikk komme og gå som han ville. Det irriterte Sundby.

  Aftenposten
 5. Slutt etter 12 år på landslaget: Lagkamerat fikk komme og gå som han ville. Det irriterte Sundby.

  Bergens Tidende
 6. Verdensmesteren ryker ut av landslaget: – Som om kona skal søke skilsmisse etter 30 år

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no