Flugstad Østberg røk ut i prologen: – Absolutt ikke bra nok

LENZERHEIDE/OSLO (VG) Ingvild Flugstad Østberg klarte ikke å komme seg til kvartfinalene på sprinten i Lenzerheide.

Etter å ha blitt nummer fire i comebacket, og tidvis gikk fortere enn Therese Johaug under lørdagens fellesstart ble det en skuffende sprint for Ingvild Flugstad Østberg. 29-åringen ble «bare» nummer 32 og røk ut i prologen. Dermed taper hun dyrebare sekunder i sammendraget i Tour de Ski.

– Jeg synes ikke jeg gikk bra nok teknisk på ski. Jeg fikk ikke nok trykk ned i hvert skyv, og syntes jeg gikk fortere underveis på gårsdagens 10 kilometer enn jeg klarte på sprinten i dag. Og da går man ikke videre på en sprint, sier Flugstad Østberg etter prologen.

– Jeg har kanskje ikke helt den sprintfarten inne, og det er en løype som passer meg veldig bra. Så sånn sett er det absolutt ikke bra nok, fortsetter Østberg.

Ragnhild Haga ble også utenfor topp 30, og må se sprintfinalene fra sidelinjen sammen med blant andre den svenske yndlingen Charlotte Kalla.

Therese Johaug har grunn til å smile etter å ha tatt seg videre til kvartfinalene med god margin, og jakter viktige sekunder i sammendraget.

IMPONERTE: Therese Johaug tok seg videre til kvartfinalene på sprinten. Foto: Terje Pedersen

Det svenske stjerneskuddet Ebba Andersson røk også ut av prologen i Sveits. Hun sier at hun ikke var fornøyd med åpningen på prologen. At hun er ute, mens Johaug er videre, er fordel Johaug i kampen om sammendraget.

Dette ønsket ikke Andersson å snakke om etter prolog-skuffelsen.

– Akkurat nå tenker jeg ikke på sammendraget. Nå er jeg egentlig bare lei for at jeg ikke får konkurrere mer i dag, sier Andersson til flere medier.

Flere norske herrer røk ut

Under herrenes prolog røk også Sjur Røthe, Hans Christer Holund og Didrik Tønseth ut.

Johannes Høsflot Klæbo knuste konkurrentene og vant prologen 1.20 foran nærmeste konkurrent Federico Pellegrino.

PS: Helgens Tour de Ski-renn sendes på TV 2 og TV 2 Sumo. Finalerundene starter 11.20.

Få med deg det siste av vintersport her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder