VISER FREM KJÆRESTEN: Langrennlandslagets Marthe Kristoffersen har funnet tonen med NTG-trener Espen Berg-Johnsen. Foto: Scanpix/Privat,

Langrennsprofil har fått seg kjæreste

Marthe Kristoffersen: - Jeg har kapret en kjekkas

Langrennsløperen Marthe Kristoffersen (25) har funnet lykken med tidligere freeskilandslagstrener Espen Berg-Johnsen (31).

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

De to har kjent hverandre i rundt ett år og er nå blitt et par. Det bekrefter både Kristoffersen og Berg-Johnsen til VG.

- Vi har vært på mange toppturer sammen. Begge er over snittet interessert i snø, ski, fjell og å ha det gøy. Vips så var vi sammen, sier Kristoffersen.

Trente freeskilandslaget

Meråker-jenta er en del av landslaget som satser mot VM i Falun. 25-åringen, som mener å ha størst medaljesjanser på 10 kilometer fri teknikk og duatlon i Sverige, forteller at hun nå er svært lykkelig.

- Jeg har kapret en kjekkas, sier Kristoffersen.

Hun forteller om en god sesongoppkjøring og at formen er bra. Kjæresten Espen fra Rena var i februar i Sotsji som trener for det norske freeskilandslaget. I mai ble han ansatt som trener for NTG på Lillehammer.

- Marthe er i knalljente som jeg digger. Jeg er veldig forelsket, sier Berg-Johnsen.

Gleder seg til toppturer

- Det er inspirerende og imponerende å følge med henne om dagen. Hun er rå! Jeg gleder meg veldig til å følge henne denne vinteren selv om jeg gleder meg mest til vi skal gå på topper sammen i april, fortsetter 31-åringen.

Kristoffersen fikk sitt gjennombrudd i langrennssporet i 2007. Den påfølgende sesongen avgjorde hun verdenscupstafetten i Gällivare. Langrennsjenta tok sin første pallplassering i verdenscupen på 10 km fristil i Lahti to år senere.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder