SLÅTT: Calle Halfvarsson tapte spurten mot Petter Northug under VM-stafetten i Falun. Foto:Jonathan Nackstrand,Afp

Northug-rival: – Jeg kjente ingen glede

VM på hjemmebane ble et mareritt for den svenske skistjernen Calle Halfvarsson (26)

Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Svensken ladet opp til VM i Falun i flere år, men da det gjaldt som mest, klarte ikke Halfvarsson å leve opp til forventningene. Nå snakker han for første gang ut om nedturen.

– Det var veldig frustrerende å være der, og jeg kjente ingen glede i det hele tatt over at det var et VM på hjemmebane, sier 26-åringen i et intervju med Dalarnas Tidningar.

– Normalt sett har jeg god selvtillit, men jeg trodde nesten ikke på meg selv. Skal man gå i duell med Petter Northug, som er en av verdens beste skiløpere - og den beste spurteren - med dårlig form, dårlig oppladning og etter at man har sittet og deppet på hotellet, da er det ikke lett, fortsetter Halfvarsson.

SLÅTT: Calle Halfvarson (tv) ble spurtslått av Petter Northug på stafetten under VM i Falun. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

Han dro hjem fra VM uten individuelle medaljer, men med et stafettsølv i bagasjen. Northug slo Halfvarsson i spurten om gullet, og han hysjet på svenskene da han krysset mållinjen.

– Jeg gjorde så godt jeg kunne, men det gikk ikke. Petter er for sterk. Han er best. Vi skal være ganske fornøyde, sa ankermann Halfvarsson etter stafetten.

LES OGSÅ:Svensk VM-fiasko i Falun

LES OGSÅ: Ordkrig mellom Halvfarsson og Northug

26-åringen hadde en god sesong frem til verdensmesterskapet. Han kjempet helt i toppen av både verdenscupen og Tour de Ski, men så kom både ryggproblemer og formsvikt og ødela for langrennsløperen.

Nedturen startet under det svenske mesterskapet i Örebro i januar.

– Etter 15-kilometeren i SM, som jeg vant, hadde jeg vondt i ryggen. Jeg dro hjem samme dag, og da kunne jeg knapt sitte i bilen. Det var ille, og jeg trodde ikke at det skulle bli noe VM, forklarer Halfvarsson.

OVERSIKT: Se medaljestatistikken i VM her

Ryggproblemene ødela oppkjøringen til VM, som var det store målet for sesongen. Det hele ble en kjempenedtur for den ambisiøse svensken.

– Jeg har vært litt skuffet over distansene til nå. Jeg hadde trodd jeg skulle få bedre plasseringer, sa han på en pressekonferanse etter åpningsrennene.

– Det frustrerende er at det har føltes bedre enn det har gått på resultatlisten, mente han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder