Johaug: - Vi kunne pinadø blitt disket. Jeg var litt sånn «uææhh!! uææhh!!»

Her går Weng nesten over streken

FALUN (VG) Heidi Weng (23) stupte rett i den mentale kjelleren etter tirsdagens smørefiasko. I dag kom oppturen. Men hun løp farlig nær målstreken da hun kastet seg rundt halsen på Marit Bjørgen (34).

 • Sindre Øgar
 • Nils Mangelrød

Artikkelen er over fem år gammel

- Jeg hadde knapt kommet til målstreken før Heidi tok rundt meg, så jeg var litt redd, forteller Bjørgen på pressekonferansen etter torsdagens stafettgull.

På Norges gullag gikk også Therese Johaug og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Med stafettgullet ble Bjørgen tidenes mest suksessrike kvinnelige VM-løper.

På trygg avstand ble Johaug vitne til at følelsene grep tak i Weng i målområdet

- Jeg tror hun hadde kontroll, men jeg var litt redd for at hun skulle ta imot Marit før hun hadde plassert mållinjen. Vi kunne pinadø blitt disket. Jeg var litt sånn «Uææhh!! Uææhh!!», men hun klarte å holde igjen, sier Johaug til VG.

Hun må le litt av lagvenninnen.

- Heidi er bare ei «go’jente» å ha på laget. Hun er utrolig morsom og har kvikke kommentarer. Jeg måtte flire ganske mange ganger i pressesonen i dag, beskriver Johaug.

Trøsteburger

Weng har tidligere rørt Norge med sine følelsesutbrudd, blant annet da hun hyllet Marit Bjørgen åp toppen av Tour de Ski tidligere i vinter.

Etter smørebommen på tirsdagens 10 kilometer, ble Weng sendt rett i kjelleren. Kroppen var meget pigg, men hun følte at hun gikk med klisterunder skiene.

- Det har vært noen tunge dager, i hvert fall i Sotsji (femteplass i stafetten), og på tirsdag var jeg langt nede. Jeg ville helst ikke ha kontakt med noen. Jeg måtte dra på «Mc’ern» for å få helt et annet fokus. Jeg var skikkelig lei meg. Derfor smakte det så utrolig godt, beskriver Weng.

- Jeg taklet den situasjonen dårligst. Det er ikke så rart. Alle de andre har medalje fra før og har opplevde noe, legger hun til.

Fryktet ny fiasko

Renndirektør i FIS Pierre Mignerey humrer litt når VG spør om de har regler mot å krysse mållinjen fra andre siden for å ta i mot ankerkvinnen, slik Heidi Weng nesten gjorde.

- Nei, egentlig ikke. Vi har mange regler, men ikke mot dette. Helt ærlig så vet jeg ikke hvilken regel vi skulle brukt her. Det som hadde vært problematisk var hvis Marit hadde tatt av seg skiene og gått over målstreken, sier Mignerey til VG.

Heidi Weng fryktet at det skulle gå galt – også i dag.

- Rett før start begynte å snø, og da tenkte jeg «fader, det skal ikke skje». Jeg er så glad for at den snøen holdt seg unna. Det er så deilig å ha like gode ski som alle andre, og kanskje bedre, sier hun.

Hun var den som ropte høyest for seieren i målområdet.

- Det var moro for henne å ta revansje. Det var godt for alle etter det som skjedd i fjor og på tirsdag. Fader, vi skulle vise hva som bodde i oss, forteller Johaug.

Mer om

 1. Ski-VM
 2. Langrenn

Flere artikler

 1. Gull-Weng om tårebildet: - Jeg gikk med dronninga

 2. Johaug: - Hva er det som skjer nå? Nå må du bare stake, stake, stake.

 3. Truls Dæhli kommenterer: Det suverene er det normale

 4. Weng om økt press: – Ikke særlig kult

 5. Bjørgen utroper Weng til sin tøffeste tour-konkurrent nå

Fra andre aviser

 1. Bjørgen etter etterlengtet Tour-triumf: - Jeg trodde nesten jeg var for gammel

  Aftenposten
 2. Seierssmilene som smitter

  Aftenposten
 3. Kjendisene hyller Weng etter tårevått intervju

  Aftenposten
 4. Kjendisene hyller Weng etter tårevått intervju

  Bergens Tidende
 5. Uslåelig Bjørgen knuste konkurrentene: - Formen er utrolig bra

  Aftenposten
 6. Uslåelig Bjørgen knuste konkurrentene: - Formen er utrolig bra

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder