Sjokkseier til Gløersen - trippel norsk i Davos

Steppet inn for blindtarmoperert lagkamerat

Northug med 2. plass og årsbeste på distanse

Gratulerte Gløersen: - Jeg vet hvordan det føles, selvom det er ti år siden

DAVOS/OSLO (VG) Anders Gløersen (28) skulle egentlig ikke gå lørdagens 15-kilometer i fri teknikk. Reserven svarte med å vinne sitt første distanserenn.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Anders Gløersen gikk tidlig ut med startnummer 15, men hverken Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug eller de andre norske kanonene, som gikk senere ut i løypene, klarte å svare på 28-åringens tempo de siste kilometerne.

- Det er bare å gratulere Anders med sin første seier på distanse. Det var imponerende. Jeg vet hvordan det føles, selv om det er ti år siden, sier Northug til VG og fortsetter:

- Han har hevdet seg på distanse før. Nå tok han steget helt opp til toppen. Da tar han med seg selvtillit inn mot det som skal skje fremover. Anders er en allrounder.

Gløersen overrasket

– En stor overraskelse. Jeg skulle egentlig ikke gått dette løpet. Jeg hadde gode forventninger, men å vinne var over all forventning, sier Gløersen i et intervju vist på NRK etter løpet.

Gløersen fikk sjansen i dagens renn fordi Didrik Tønseth måtte bli operert for blindtarmbetennelse fredag. Triumfen i Davos ble superreservens femte verdenscupseier i karrieren, men den første i et distanserenn.

Verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby lå lenge godt an til å tukte Gløersen tid, men også han måtte gi tapt de siste kilometerne. Sundby, som har vært suveren på distanse til nå i sesongen, endte på 6. plass.

VG Direkte:Les fyldig referat fra 15-kilometeren

Petter Northug leverte sitt suverent beste distanserenn denne sesongen. 28-åringen gikk fort de siste kilometerne og kom i mål snaut fem sekunder bak ledende Anders Gløersen. Det holdt til en andreplass.

- Jeg hadde kanskje den dårligste følelsen jeg har hatt på distanse i år. Men sånn er det i denne høyden, sier Northug til VG etter løpet

Det var det ingenting som tydet på i sporet. Chris Jespersen endte på tredjeplass og gjorde den norske langrennsdagen komplett.

Marit Bjørgen vant kvinnenes 10-kilometer i Davos noen timer før herrenes renn. Bjørgen vant foran tyske Nicole Fessel og Heidi Weng.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder