Northug: - Jeg syns han var ei forbanna kjerring

(VG Nett) Det er snart syv år siden Petter Northug (27) ble vraket fra OL-troppen til Torino. Han har fortsatt ikke kommet over det, og vil aldri tilgi tidligere landslagstrener Krister Sørgård.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I mandagens episode av «Sirkus Northug» får vi blant annet se at Petter Northug fortsatt ikke har lagt OL-vrakingen fra 2006 bak seg.

- Jeg syns han var ei forbannet kjerring som ikke turte gjøre det, sier Northug om Sørgård som valgte å vrake 20-åringen fra OL-troppen.

VGTV: Se klipp fra episoden her

Northug vant NM-tremila på kongsberg etter å ha slått blant andre Frode Estil i spurten noen timer før han fikk beskjed om at det ikke ble noen Torino-tur på ham.

- Jeg ble tatt med på et bakrom, der var sportssjefen og landslagstreneren. De sa det ikke var plass til meg i OL. Det var en tøff beskjed å få, sier Northug.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FÅR KRITIKK: Tidligere landslagstrener Krister Sørgård er med i morgendagens episode. Foto: Fra «Sirkus Northug»


Dagen etter knuste han Tore Ruud Hofstad på stafetten, og gikk Strindheim inn til NM-gull. Da ropte Northug: Og jeg skal faen ikke til OL.

Hofstad sa dette til Nettavisen om vrakingen av Northug etter NM-stafetten:

- Jeg tror Petter vil forstå dette bedre om noen år. Slik som situajonen er akkurat nå, tror jeg han har bedre av å konsentrere seg om juniorkonkurranser, og fortsette å dominere der, sa Hofstad.

VGTV: Her snakker Northug om OL-vrakingen

Like etter tok Northug sin første verdenscupseier, og ble den yngste mannlige langrennsløper til å vinne et verdenscuprenn.

Krister Sørgård forsvarer vrakingen av Northug i mandagens episode av Sirkus Northug.

Etter dette har Northug vunnet to OL-gull og syv VM-gull.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder