ENDELIG SEIER: Petter Northug, her under NM for et par uker siden, fikk en seier i lomma i Sverige. Foto: NTB Scanpix

Northug vant svensk løp etter spurtoppgjør

Petter Northug (28) har ikke særlig mange seiere å se tilbake på fra årets sesong, men i dag fikk han i alle fall en - på svensk jord.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Northug stilte på startstreken i Fjälltopploppet, som hvert år går av stabelen i Bruksvallarna i Sverige.

Løpet er 28 kilometer langt, og sammen med Northug stilte blant annet Niklas Dyrhaug, Petter Eliassen og Anders Södergren.

En tetgruppe av løpere fulgte hverandre tett gjennom de nesten tre milene i de svenske skogene, og kampen om seieren måtte til slutt avgjøres på spurtegenskaper.

Tung sesong

Sammen med Northug kom Dyrhaug, Eliassen, Södergren og Lars Nelson jagende mot mål. Men Northug viste sine spurtegenskaper, og knuste kvartetten.

Dermed hentet trønderen en seier helt på tampen av sesongen. Nærmest ham kom Dyrhaug, som tok andreplassen, mens Eliassen ble nummer tre.

Northugs sesong har vært tung og preget av motgang. Først fikk han problemer med sykdom under oppkjøringen, noe han fikk slite med lenge etterpå. Sesongens store mål var OL i Sotsji, men trønderen måtte reise hjem uten medalje.

- Det har vært en sesong under pari. Det er det ingen som helst tvil om. Slik forventningene til ham er, blir alt annet enn OL-gull og «kula» under pari, sa trener Eirik Myhr Nossum.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder