TRENER HARDT: Therese Johaug fortsetter å trene med broren Karstein Johaug. Her på trening i skiløypene på Natrudstilen ved Sjusjøen tidligere i år. Foto: Geir Olsen VG

Johaugs plan: Dropper ferie og følger tidligere suksessoppskrift

Therese Johaug (28) kjører på og dropper ferie. Hun fortsetter med apparatet som holdt henne oppe etter dopingsmellen, og tar noen treningsøkter med kjæresten.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Johaug skal etter planen utnytte snøen på Sjusjøen så lenge hun kan utover. Så venter trolig to snøsamlinger på Sognefjellet i mai og juni.

– Det er jo en ny situasjon for meg å trene en utøver som er i en slik situasjon. Jeg tviler på at noen andre (enn Therese) hadde klart det bedre, sier treneren Pål Gunnar Mikkelsplass til NTB.

Les også: Så streng straff tåler Johaugs OL-plan

– Det blir nok ikke noen stor feriepause på henne, kanskje noen få dager innimellom. Therese er veldig motivert for å trene. Hun merker selv på hardøktene hvor hun står. I grove trekk blir opplegget framover som det har vært før. Vi ser ingen grunn til å gamble på en noe risikofylt måte. Vi følger malen Therese har brukt i noen år, sier treneren.

Marit Bjørgen ble overrasket da FIS anket Johaug-dommen. Det kan du se her:

Saken fortsetter under videoen.

Kjæresten er med på noen økter

Johaug måtte følge hele sesongen fra sidelinjen, og det var i perioder tøft for henne da Marit Bjørgen og de andre konkurrerte.

– Er det vrient å stagge henne?

– Det er nok lettere for henne nå som det ikke er skirenn å se på. Det kan kanskje være litt problematisk fordi hun ikke har gått skirenn på lenge. Vi må holde roen. Det gjelder å ikke gå gjennom ild og vann og så gå på en stor smell til høsten, svarer Mikkelsplass.

TRENER: Therese Johaugs trener Pål Gunnar Mikkelsplass fortsetter med treningsopplegget Johaug har brukt i flere år. Foto: Espen Sjølingstad Hoen VG

Han ser ikke for seg å hente inn nye sparringspartnere i treningen. Johaugs bror Karstein har gjort en stor jobb der.

Johaugs kjæreste Nils Jakob Hoff er også med på en del økter. – Vi kjører med det vi er trygge på. Vi har ikke diskutert å dra inn andre, sier Mikkelsplass.

Fikk du med deg? Johaug-leiren reagerer på henleggelse av sak mot lege Bendiksen.

Venter på svar

Behandlingstidspunktet for CAS-saken er ikke klart. Uansett ser ikke Mikkelsplass det som vrient.

– Det er ikke noe problem å booke om fly og hotell for en utøver. Det skal gå bra, men vi vet ikke noe om når CAS-høringen kommer.

Johaug er i Norge dømt til 13 måneders utelukkelse for en positiv dopingprøve. Det internasjonale skiforbundet (FIS) synes straffen er for kort og anket til CAS (Idrettens voldgiftsrett).

Får FIS medhold vil Johaug etter all sannsynlighet går glipp av OL i Sør-Korea neste år.

Johaug rekker første konkurranse (Beitostølen) i november dersom straffen blir stående som i dag.

Mer om

  1. Johaug-saken
  2. OL 2018
  3. Therese Johaug

Flere artikler

  1. Johaugs plan: – Ingen gambling, snøtrening på Sognefjellet

  2. Therese Johaugs trener: Unner henne internasjonalt mesterskap

  3. Team Johaug ønsker CAS-avgjørelse i juni

  4. Norge tror på mer Johaug-jubel

  5. Bjørgen ga seiersklem: Mener Johaug er bedre enn noensinne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder