MÅTTE AVLYSE TRENING: Therese Johaug og trener Geir Endre Rogn. Foto: Terje Pedersen/NTB SCANPIX

Bagasje-trøbbel for langrennslandslaget

Hele det norske langrennslandslaget ble stående uten bagasje da de ankom verdenscupåpningen i Ruka.

Det førte til at de måtte avlyse onsdagens treningsøkt.

– Vi hadde tenkt til å kjøre en treningsøkt, så det er kjedelig for utøverne at de ikke får trent, sier trener Geir Endre Rogn til Expressen, som først omtalte saken.

De norske utøverne måtte forgjeves vente på bagasjen sin på flyplassen i Finland onsdag formiddag.

– Kom igjen, skal Therese Johaug ha sagt mens hun sto og ventet.

les også

Suverene Johaug frykter juks neste sesong

– Vi får kanskje dra hjem igjen. Det blir ikke noen nordmenn til start i helgen, sier Emil Iversen lattermidlt til den svenske avisen, og legger til:

– Vi har det viktigste med oss. Skiene. De ligger i smøretraileren som kjørte hit, men vi får kanskje kjøpe oss noen nye klær.

Iversen så ut til å ta det hele med knusende ro.

– Nå kan vi slappe av mens de andre trener. Det er ikke noe stress så lenge ting er på plass før fredag.

Til slutt kom beskjeden. Bagasjen hadde ikke kommet med flyet. Heldigvis for de norske utøverne skal de ha fått beskjed om at de ville få levert bagasjen sin onsdag kveld.

Verdenscupåpningen starter med sprint fredag, deretter følger 10 kilometer klassisk for kvinnene og 15 kilometer for herrene. Søndag avsluttes minitouren i Ruka med henholdsvis 10- og 15 kilometer jaktstart i fri teknikk.

Dette er Norges tropp i Ruka:

Therese Johaug, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Tiril Udnes Weng, Anna Svendsen, Ragnhild Haga, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Mari Eide, Ane Appelkvist Stenseth og Anne Kjersti Kalvå.

Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Sjur Røthe, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar og Erik Valnes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder