Nordmennene sjanseløse mot overlegen franskmann i Dresden

Lucas Chanavat (25) satte nordmennene på plass i Johannes Høsflot Klæbos (23) sykefravær, og tar over ledelsen fra Klæbo i sprintcupen.

Sindre Bjørnestad Skar ble nummer to, Pål Trøan Aune ble nummer fire.

– Jeg er fornøyd med det. Jeg hadde troen, og håpet at jeg skulle ta Chanavat, men han var et lite hakk sterkere i dag, sier Skar til NRK etter rennet.

Håvard Solås Taugbøl hadde sett knallsterk ut i semifinalen, men fikk finalen ødelagt av et stavbrekk tidlig, og ble sist.

Tunge fravær

Uten sterke norske navn som Klæbo og Emil Iversen var det nok av nordmenn som blandet seg inn og meldte seg på.

Seks av syv gikk videre til semifinale, Gøran Tefre som falt, var eneste som ikke avanserte.

I semifinalen var Harald Astrup Arnesen uheldig og brakk staven i heat nummer to, hvor Sindre Bjørnestad Skar var overlegen. I det første heatet avanserte Håvard Solås Taugbøl og Pal Aune Trøen, sistnevnte på tid, mens Kasper Stadaas og Eirik Brandsdal røk ut.

I den ene semifinalen var det temperatur. Federico Pellegrino ble påkjørt bakfra av Richard Jouve, og raste mot franskmannen etterpå.

Falla på rumpa

Ingen norske kvinner kom til finalen på sprinten i Dresden lørdag.

Maiken Caspersen Falla var blant favorittene, men et uhell i en kjapp og vanskelig løype gjorde at hun røk ut i semifinalen.

– En av de norske tråkker på skia mine, da snurrer jeg rundt og havnet på rumpa, forklarte Falla til NRK.

Fra samme heat røk også Julie Myhre og Anniken Gjerde Alnæs ut. Duoen uten verdenscupppoeng fra før imponerte med å komme til semifinale, der ble de nummer tre og fire, men tiden var ikke god nok.

Også Mari Eide røk ut fra semifinalen.

Ei heller for Kristine Stavås Skistad ble det en god dag. Hun falt to ganger og røk ut av sin kvartfinale, det første fallet var hun selv uskyldig i, etter å ha blitt påkjørt bakfra.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder