Ingen Klæbo-avtale innen fristen

Johannes Høsflot Klæbo (22) har fortsatt ingen løperavtale med Norges Skiforbund før neste vinter - selv om fristen går ut mandag.

– Vi er ikke i mål med en avtale, opplyser pappa Haakon Klæbo i en epost til VG.

– Jeg kan bekrefte at jeg har hatt samtaler med Espen Bjervig og Norges Skiforbund mandag. Vi har en god og konstruktiv dialog, og slik jeg tolker det, er vi begge ute etter å finne en løsning som innebærer mer forutsigbarhet gjennom klarere avtaler og vedlegg til avtalene. Vi blir ikke klare med en avtale i løpet av dagen, men må bruke den tiden vi trenger på dette.

Espen Bjervig skriver i en SMS til VG kl. 22.32 mandag:

– Det er en god og konstruktiv dialog, og avtalen er ikke signert. Ønsker ikke å si noe utover det nå.

les også

Nå blir Tour de Ski mer lik den «ekte» Touren

Haakon Klæbo er optimist:

– Vi har ikke kommet til noen enighet ennå, men vi har stor tro på at vi etter hvert skal bli enige. Derfor jobber vi videre med å finne løsninger som gir forutsigbarhet og gode rammer for både utøver og for forbundet, fortsetter Haakon Klæbo, som er sin sønns manager, med Pål Kleven som advokat.

Han understreker at det ikke er penger som er stridsspørsmålet. Det handler om mer prinsipielle ting:

– Dette handler ikke om penger, men om forutsigbare kjøreregler for utøverne i forhold til når utøver de er privat og/eller i klubb-regi, samt når det er forbundet som kan påberope seg markedsrettighetene til en utøver. Gjør vi en god jobb nå, så er det være gode muligheter for at vi kan legge problemstillinger bak oss - samt se fremover.

les også

Nå blir det god, gammeldags 50 km i Kollen

Fristen til Norges Skiforbund for å skrive under på sesongens landslagsavtale går altså ut mandag.

Etter det VG forstår ønsker Klæbo-leiren nye og klarere retningslinjer for når 22-åringen er bundet til Skiforbundets sponsorer og når han er fristilt til å fronte sine personlige samarbeidspartnere.

– Vi ønsker å få en klarhet i når Johannes er privat og når han har makt over egne markedsrettigheter. Vi mener at definisjoner og avgrensninger er uklare i forhold til markedsrettigheter fra forbundet, og hva utøverne kan foreta seg privat og i klubbsammenheng, skrev pappa og manager Haakon Klæbo i en e-post til VG sist uke.

les også

Klæbo har ikke signert landslagsavtalen

I et intervju med NRK sist fredag fikk Klæbo støtte fra Martin Johnsrud Sundby. 34-åringen mener at Skiforbundets definisjon av når landslagsløperne befinner seg i offentlige og private settinger er vanskelig å forholde seg til.

– Det vil egentlig si at vi aldri lengre er i privat setting dersom det er en mulighet for at enten mediene eller et sosialt medium skulle være til stede, sa Sundby til NRK.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder