IKKE TATT UT: Kristine Stavås Skistad blir på rekruttlandslaget kommende sesong. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Stavås Skistad fikk ikke plass på landslaget: – Trodde etter VM at jeg kom til å få være med

HOLMENKOLLEN (VG) Kathrine Harsem (30) er ute fra landslaget på ski. Landslagsledelsen fant heller ingen plass til Kristine Stavås Skistad. Det reagerer 20-åringen på.

Det ble klart da landslagsledelsen i dag offentliggjorde lagene for neste sesong. Som ventet flytter Johannes Høsflot Klæbo fra sprint til all round.

Kristine Stavås Skistad fikk sitt gjennombrudd sist vinter. Hun ble blant annet nummer to i sesongåpningen på Beitostølen og senere juniorverdensmester. Hun var også med i sprinten under Seefeld-VM, men falt fra en finaleplass på oppløpet av semifinalen.

les også

Mari fant Astrid i sorgen: Har dager som er bekmørke

Pluss content

– Etter nøye overveiing har vi valgt det som vi mener vil gavne hennes utvikling best, sier landslagstrener Ole Morten Iversen på mandagens pressekonferanse.

– Resultatmessig er hun en veldig naturlig del av en sånn gruppe som dette. Vi har sydd sammen et spesialtilpasset opplegg for henne. Hun kommer til å trene en del med dette laget inn mot sesongen, sa landslagstrener Geir Endre Rogn.

les også

Stavås Skistad med verdensrekord på 100 meter – så kom kontrabeskjeden

Skistad selv synes det er rart hun ikke får være på landslaget.

– Jeg trodde etter VM at jeg kom til å få være med, men de mener at det ikke er det beste for meg. Da må man høre på det. De mener det er best, så da får man tro på det, sier hun til TV 2.

– Jeg tror jeg kunne blitt rågod ved å trene med dem, men nå står jeg litt mer fritt. Det har pleid å funke det også. Jeg får bare gjøre det beste ut av det, sier Skistad og innrømmer at det gjør henne revansjelysten.

– Jeg trodde selvfølgelig jeg kom inn, men det er visst seks sprintere som tydeligvis har bevist litt mer enn det jeg har, sier Skistad til TV 2.

Siden gjennombruddet i 2004/2005-vinteren har Astrid Uhrenholdt Jacobsen preget norsk langrenn. Hun har vært usikker på om hun ville fortsette å satse for fullt.

– Astrid får en tilpasset opplegg på grunn av medisin-studiene, sier landslagstrener Geir Endre Rogn.

Kathrine Harsem. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

les også

Supertalentet Fossesholm (17) kan vrake langrennssatsingen

– Det har vært en kampsak å øke fra ti til 12 jenter på laget, sier trener Ole Morten Iversen.

Kvinnelandslaget for vinteren 2019/20 består dermed av: Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng, Ragnhild Haga, Kari Øyre Slind, Tiril Udnes Weng, Mari Eide, Anna Svendsen, Ane Appelkvist Stenseth, Lotte Udnes Weng.

Nok en gang er det bare ett felles kvinnelandslag både for sprint og all round - med halvparten av laget som satser primært på allround eller sprint. Det var den nye langrennssjefen Espen Bjervig som presenterte lagene på Holmenkollen Park mandag.

les også

Espen Bjervig om å erstatte Løfshus: – Spennende og litt skremmende

Herrer sprint: Finn Hågen Krogh, Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal, Pål Golberg, Sondre Turvoll Fossli, Mattis Stenshagen og Erik Valnes.

Herrer all round: Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby.

Para-langrenn: Birgit Skarstein, Vilde Nilsen, Johannes Birkelund, Ole Martin Lie (ledsager) og Trygve Toskedal Larsen.

– Det er en enorm sesong med bortimot 40 World Cup-renn - med tre tourer som høydepunkt, sier Bjervig.

Det er både en ny tour i Sverige og Norge og den tradisjonelle Tour de Ski.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder