ULYKKE: Johannes Høsflot Klæbos bil blir fraktet bort etter en trafikkulykke før jul. Foto: Krister Sørbø

Klæbo må i retten etter bilulykke

Skistjernen Johannes Høsflot Klæbo (22) må møte i Sør-Trøndelag tingrett etter at han var involvert i en trafikkulykke før jul.

Artikkelen er over ett år gammel

Det melder Adressa.

22-åringen fikk førerkortet midlertidig beslaglagt 12. desember. Klæbo kjørte inn i bilen foran ved et fotgjengerfelt. Bilen foran stoppet for en 12 år gammel jente. Den første bilen ble dyttet av Klæbos bil inn i den unge jenta. Hun pådro seg lettere skader.

Her ble bilen tauet bort etter ulykken:

– Vi har avgjort hva som blir vårt straffeforslag i retten, og vi mener saken er såpass alvorlig at den ikke kan avgjøres med et forelegg, sier Jannicke Evjen Olsen, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt, til avisen.

Saken vil nå gå som en tilståelsesdom (se faktaboks) i Sør-Trøndelag tingrett i løpet av våren, skriver Adressa. Evjen Olsen melder at Klæbo må møte i retten selv. Den endelige siktelsen i saken er foreløpig ikke offentliggjort.

– Vi forholder oss til den prosessen som politiadvokaten viser til, og vi har ingen kommentarer utover det, sier far og manager Haakon Klæbo til VG.

les også

Klæbo ordknapp om bilulykken: – Skal ikke bruke mer energi på det

Få dager etter ulykken var Klæbo ordknapp om hendelsen.

– Det er skjellig grunn til mistanke om brudd på veitrafikklovens paragraf 3, som omhandler aktsomhetsplikten til sjåføren, og på den bakgrunn er førerkortet midlertidig beslaglagt, sa Tina Værnes, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt etter hendelsen.

I flere av sine siste videoblogger har Klæbo vært passasjer, mens kjæresten har kjørt bilen.

Denne helgen skal Klæbo gå verdenscup i Lahti. Der er han storfavoritt til sprinten lørdag. Han er også et av Norges største gullhåp til VM i Seefeld som starter 21. februar. Tidligere i vinter vant Klæbo Tour de Ski - blant annet takket være denne spurten:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder