ET SISTE FARVEL: Kondolanseprotokoll for Vibeke Skofterud er lagt ut på Olympiatoppen i Oslo. Torsdag begraves langrennsprofilen. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Landslagsvenninnene skal være med å bære kisten til Skofterud

Vibeke Skofteruds gravferd vil sprenge kapasiteten i Eidsberg kirke torsdag. – Jeg ønsker å gjøre begravelsen så normal som mulig, sier Runo Lilleaasen til NTB.

Den fungerende prosten skal forrette sammen med kapellan Magnus Grøvle Vesteraas. Skofterud omkom i en alder av 38 år. Det skjedde i slutten av juli etter en ulykke med vannscooter.

Torsdag klokken 13 vil en lang rekke av personligheter i idretts-Norges ta farvel med den populære langrennsløperen sammen med familie, venner, bekjente og lokalbefolkningen.

les også

Skofterud rørte alle den siste kvelden med gjengen

Lilleaasen ble ordinert til prest i 1980, to måneder etter at Skofterud kom til verden.

UNIK: Vibeke Skofterud var ikke redd for å gjøre som hun ville. Foto: Line Møller

1500 kirkeprogram

– Jeg har fulgt mye langrenn og Vibeke på TV opp gjennom årene, men jeg kjente henne ikke utover det, sier han til NTB.

les også

Ski-vennene om tapet av Skofterud: – Har aldri fått sjokk før på den måten

– Vi vet jo ikke hvor mange som kommer, men det er trykket opp 1500 kirkeprogram. Vi har 450 sitteplasser i kirken, og utover det er det ikke kapasitet for flere innendørs. Derfor er det satt opp en storskjerm og benker utenfor kirken, sier Lilleaasen.

– Jeg skal gjøre det jeg kan for at dette blir en så normal og verdig begravelse som mulig. Deler av den skal jo direktesendes på TV og nettet. Det gjør den spesiell. Det viktige er at familie, kjæreste og venner får tatt et verdig farvel med Vibeke, sier Lilleaasen.

Støtte

Det er lagt ut tre kondolanseprotokoller i Østfold i forbindelse med Skofteruds død. Lilleaasen oppfordrer også til at familien og kjæreste får SMS og mail med støtteerklæringer.

– Send det gjerne utover høsten. Da trenger de det. Torsdag vil det ikke være mulig for dem å snakke med og takke alle frammøtte, sier Lilleaasen.

les også

Bestevenninnen om Skofterud: Jeg trodde hun var uovervinnelig

Familie og flere av Skofteruds tidligere landslagsvenninner i langrenn skal bære kisten.

Det blir så minnestund i Eidsberghallen. Den ledes av TV-profilen Carsten Skjelbreid.

Landslagsutøver Sjur Røthe er en av de som kommer til å være til stede i begravelsen.

– Jeg følte på at det var riktig å møte opp der. Jeg kjente Vibeke godt. Hun var en veldig omgjengelig person, sier Røthe til VG.

les også

Skofteruds familie takker for støtten: – Det er rørende å se hva hun har betydd

Han kom inn på landslaget etter VM i Oslo i 2011. Da var Skofterud allerede en godt etablert og merittert veteran.

– Det er vanskelig å ta innover seg at en så levende person som henne, som tok alle plasser med storm uansett hva settingen var, er borte. Hun var alltid seg selv. I klesstil og alt – hun var seg selv hele tiden, sier Røthe.

(NTB/VG)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder