Harsem måtte hentes av luftambulansen - ikke avdekket sykdom

AURE (VG) Toppidrettsvekas store favoritt, Heidi Weng (27), fortsetter å innfri. Men etter målgang ble det dramatisk for landslagskollega Kathrine Harsem (29), som måtte hentes av luftambulansen.

Publisert:

Halvannen time etter at hun gikk i mål, rundt klokken 12.20, ankom luftambulansen. Fem til ti minutter senere ble Harsem transportert på båre til helikopteret, før hun ble flydd ut av området.

– Kathrine Harsem er nå undersøkt på St. Olavs Hospital, og det er ikke avdekket sykdom som årsak til utmattelsen. Hun er fortsatt medtatt, men kommer seg gradvis, melder Øystein Andersen, medisinsk ansvarlig i Skiforbundet, i 16-tiden.

FIKK RASK HJELP: Kathrine Harsem avbildet rett etter målpassering. Foto: Mikal Aaserud

Datt om etter målgang

Dramatikken startet kort tid etter at 29-åringen gikk i mål, og hun måtte raskt ha legehjelp. Harsem datt helt omtåket om sekundet etter hun passerte målstreken.

Da hun etter hvert kom til hektene, kom også landslagstrener Ole Morten Iversen ilende til.

29-åringen ble sittende en stund på en trebenk i målområdet, før hun ble fulgt bort ved Norges Skiforbunds bil. «Helt næringstom», sa trener Iversen til VG.

Men så skulle det vise seg å bli enda mer dramatisk. For i 11.00-tiden kom en ambulanse til stedet. Legestudent Astrid Uhrenholdt Jacobsen var blant dem som bisto rundt lagvenninnen.

Harsem ble løftet på en båre og inn i ambulansen. Etter godt over en time landet altså luftambulansen på toppen av Brekka, toppen som skiller Møre og Romsdal og Trøndelag fylke. Så ble Harsem fløyet til nærmeste sykehus.

Noen timer senere kom oppdateringen om at det ikke var avdekket sykdom som er årsak til utmattelsen.

BISTO: Landslagstrener Ole Morten Iversen (nr. to f.v.) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen utenfor ambulansen. Foto: Mikal Aaserud, VG

Weng-dobbel

Når det gjelder det sportslige, var det Heidi Weng som nok en gang viste seg sterkest på den andre etappen av Toppidrettsveka.

Jenta fra Enebakk vant etter en råsterk spurt på 10 kilometer med skibytte torsdag kveld. Fredag ville hun ikke være noe dårligere.

Med start klokken 09.30 tok damene fatt på den 24 kilometer lange etappen i klassisk stil fra Aure sentrum til Brekka.

De første 15 kilometerne som blant annet går side om side med Årvågsfjorden er relativt rolige, men deretter starter stigningene opp til målområdet. Spesielt de siste tre kilometerne er knalltøffe.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Løfshus-advarsel til Northug: Må levere før verdenscup-åpningen

Krüger vant herre-etappen

Det var omtrent her Weng rykket også. 27-åringen stakk fra resten av feltet cirka 500 meter fra bunnen av bakken. Derfra og ut handlet det bare om å holde oppe tempoet. Dermed ble luken bare større og større.

I mål var hun også helt overlegen, tok seg tid til å vinke til publikum før målstreken og tok sin andre seier på rundt 17 timer. Tiril Udnes Weng gikk i mål til andreplass, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok tredjeplassen.

Simen Hegstad Krüger vant for øvrig herrenes etappe opp til Brekka. Det skilte bare noen få sekunder mellom ham og landslagskompis Hans Christer Holund. Magnus Stensaas ble nummer tre i herreklassen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder