Falla spurtslått av svenskene - Mari Eide rørt etter pallplass

Lørdag var sprintpallen tapetsert av tre svensker. På søndagens lagsprint er det fire svensker på pallplass over Maiken Caspersen Falla og Mari Eide. Det norske laget endte som nummer tre.

Publisert:

Det ble en uhyre spennende avslutning på lagsprinten i Dresden.

Stina Nilsson rykket smått ifra Mari Eide og resten av feltet på den nest siste etappen, men Maja Dahlqvist klarte ikke å beholde luken på den aller siste etappen.

Der gjorde Maiken Caspersen Falla et forsøk på å rykke ifra noe før slutt, men det holdt ikke inn. Dahlqvist svarte med et rykk, parkerte Falla og kontrollerte inn til seier, før det ble et rotterace om 2. plassen.

les også

Historisk svensk trippeltriumf da Falla fikk juling: – Revansje for i fjor

Der ble Sveriges andrelag dømt foran Falla på fotofinish, med Norge og Falla akkurat foran USAs Sophie Caldwell.

Det ble altså ingen norsk revansje fra lørdagens sprint, der tre svensken sto på pallen sammen. Søndag er det fire svensker på pallen foran Norge.

Stina Nilsson og Maja Dahlqvist vant foran Ida Ingemarsdotter og Jonna Sundlin, mens Maiken Caspersen Falla og Mari Eide altså endte på 3. plass.

– Det er synd vi ikke kan ha tre lag, sier vinner Stina Nilsson til SVT.

– Jeg fikk det akkurat som jeg ville ha det, og da var det bare å kjøre på, sier lagvenninne Dahlqvist.

Selv om det er en liten nedtur å bli dømt bak Sverige på fotofinish, er det oppløftende for den norske duoen at de var foran USA på det samme.

les også

Ida Eides donasjon av organer har hjulpet seks mennesker

3. plassen betyr nemlig at Maiken Caspersen Falla for første gang denne vinteren blir å finne på pallen.

Samtidig er det Mari Eide, som mistet søster Ida for ikke lenge siden, sin andre pallplassering i verdenscupen noensinne. Den første kom i 2011, også den på lagsprint.

– Jeg er så glad og rørt over at vi klarte det her. Vi har hatt en veldig tøff høst som lag, og at vi klarer å kapre en plass å pallen etter en tøff høst som dette, er jeg veldig, veldig glad for, sier hun i et intervju med NRK.

– Jeg trodde aldri jeg skulle stå på start igjen. Jeg trodde aldri jeg skulle klare å gå på ski igjen. At jeg tar en pallplass med Maiken (Caspersen Falla) i dag, det er en stor opptur, sier Eide til NRK.

Norges andrelag, med Ane Appelkvist Stenseth og Kathrine Harsem, endte på 6. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder