Flugstad Østberg røk ut i kvartfinalen: – Ble forbannet

TOBLACH/OSLO (VG) Ingen norske kvinner kom til sprintfinalen, som svenske Stina Nilsson vant overlegent. Sammenlagtfavoritt Ingvild Flugstad Østberg røk ut allerede i første kvartfinaleheat.

– Jeg ble forbannet og det skjer ikke så ofte at jeg viser det så veldig mye. Men det var frustrasjon som skulle ut da jeg feilet på starten av oppløpet og mistet balansen og trodde jeg skulle tryne, sier Ingvild Flugstad Østberg etter kvartfinale-exit på første etappe av Tour de Ski.

– Jeg driter meg ut, oppsummerer den norske tour-favoritten som hadde som mål å dra i land en plass i semifinalen, noe som ville vært viktig med tanke på bonussekunder og sammendraget i Tour de Ski.

Østberg ble slått ut fra det første kvartfinaleheatet. Hun hadde mulighet til å gå videre på tid, men allerede det andre heatet gikk raskere, og Gjøvik-jenta gikk glipp av muligheten til å sikre viktige bonussekunder i sammendraget.

– Det er kritisk for Flugstad Østberg, meldte Fredrik Aukland hos NRK.

les også

Aukland om Østbergs Tour de Ski-sjanser: – Tidenes mulighet

Svensk storeslem

Den andre store sammenlagtfavoritten i tillegg til Østberg er finske Krista Pärmäkoski. Hun gikk videre til semifinalen på tid, og sikrer seg et godt utgangspunkt i kampen om sammenlagt.

– Det er mange renn å gjøre det på og så får man bare være i litt utfordrerposisjon bakfra og jakte de som får med seg mye bonussekunder, sier Østberg.

I semifinalen var Maiken Caspersen ett hundredel fra finaleplass da hun tapte på målfoto. Også Lotta Udnes Weng kom til kort i semifinalen.

– Jeg føler at jeg virkelig hadde trengt en opptur nå, for det var mørkt i Davos. Det hadde vært godt med en finale nå, noe som hadde betydd veldig mye, sier Caspersen Falla som i Sveits før jul fortalte om store plager med lungene.

Stina Nilsson vant til slutt overlegent, foran landskvinne Ida Ingemarsdotter og amerikanske Jessica Diggins. Linn Sömskar sikret også svensk femteplass. Sammen feiret svenskene med en dans i målområdet. Sverige kom klart best ut av åpningsetappen.

les også

Marit Bjørgen: – Jeg måtte bare stenge lengselen ute

Pluss content

Anna Svendsen, Tiril Udnes Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Mari Eide røk også ut fra sine respektive kvartfinaleheat.

Weng-exit i prologen

I prologen røk Heidi Weng ut allerede ved første hinder.

– Det er ikke noe å si, annet enn at jeg ikke er god nok. Da er det greit, da, sier Weng.

27-åringen fra Ytre Enebakk har slitt med formen denne sesongen, og trakk seg tilbake til Skeikampen under juleperioden for å finne tilbake til godfølelsen. I tillegg til svak form, har hun slitt med sykdom etter verdenscuphelgen på Beitostølen.

– Når kroppen har vært som den har vært, har jeg vært nødt til å bruke tiden. Jeg satser ikke på sprint, men hadde håpet å gjøre det bedre i Tour-sprintene, sier hun om hva hun føler om formen.

LIVE: Følg finalene her!

Den første testen i Tour de Ski vitner om at hun ikke har klart å finne den. For med startnummer tolv kom hun nest sist i mål, og røk ut av Tour de Ski-åpningen allerede i prologen. Til slutt endte hun på 42. plass med den blå ledertrøyen – som hun ikke får beholde etter dagens renn.

– Hun er helt klart ikke i form, sa Fredrik Aukland hos NRK.

Dermed har hun fått en marerittstart i sitt forsvar av Tour-tronen. Og den svake sesongen vil ingen ende ta for Weng, som har åttendeplass på Lillehammer som beste resultat denne sesongen.

– Jeg har ikke særlig store forventninger. Målet er at kroppen skal fungere og at det er noen etapper jeg kan gjøre det bra på. Det har vært mål siden jeg ikke har følt at jeg har fått det til, sier Weng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder