TIL OL? Lite tyder på at Northug blir å finne i OL, men trener Vidar Løfshus har åpnet for at skistjernen kan bli tatt ut på skjønn. Foto: Olsen, Geir, VG

Northug har fått påvist parainfluensa

Northug-manager Are Sørum Langås opplyser overfor Adressa at de har funnet ut av hva som feiler Petter Northug. Det kan ta to nye uker før han blir frisk igjen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Petter Northug har fått alle prøvesvarene og har fått påvist parainfluensavirus, opplyser skistjernens manager, Are Sørum Langås til Adresseavisen.

Det er en sykdom som medfører feber, forkjølelsesymptomer og redusert allmenntilstand.

les også

Løfshus beskyldes for å ville unngå stempel som Northug-vraker

– Legen sier at det tar ti til femten dager før han blir frisk. Da kan han starte forsiktig med trening. Det viktigste for Petter er at det begynner å løsne, sier Sørum Langås.

– Kroppen må ordne opp selv, legger landslagslege Petter Olberg, som uttaler seg om viruset på generelt grunnlag, til overfor avisen.

De olympiske lekene i Pyeongchang nærmer seg med stormskritt, og Petter Northug virker ikke å være med når langrennseliten setter seg på flyet i retning Sør-Korea.

Northug-trener Stig Rune Kveen har erkjent at de er innforstått med at OL ryker, men alt håp er likevel ikke ute. Landslagssjef Vidar Løfshus har nemlig åpnet for å ta Northug med til OL på skjønn.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder