AVKLARING: Petter Northug og landslagssjef Åge Skinstad avklarer den nærmeste fremtiden på en pressekonferanse klokken 15 i ettermiddag. Foto: Øyvind Nordahl Næss Foto:

Petter Northug dropper landslaget

(VG) Petter Northug (27) stiller i ettermiddag på Skiforbundets pressekonferanse. Han bryter med landslaget frem til sesongstart.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det var Aftenposten som først omtalte bruddet. VG får bekreftet nyheten onsdag formiddag.

- Etter det Aftenposten skjønner skal planen til gullgrossisten imidlertid være å bli en del av det norske landslagsmiljøet når langrennssesongen starter igjen på Beitostølen i november. Men i sommer og i høst skal Northug altså klare seg på egen hånd, og ikke delta på landslagets treninger og arrangementer.

VGTV 15.00: Se Northugs pressekonferanse direkte

Skiforbundets kommunikasjonsjef Espen Graff innkaller til en pressekonferanse 15.00 der både Northug, langrenssjef Åge Skinstad og langrennskomiteens leder, Torbjørn Skogstad, vil være til stede.

- Der blir det en avklaring om Petters fremtid, sier Graff.

Pappa John Northug kan ikke bekrefte Aftenpostens melding:

- Nei, det kan jeg egentlig ikke si noe om. Akkurat på den saken er jeg litt ute av bildet, sier han til VG.

- Men vet du om Petter har bestemt seg?

- Jeg vet at det er en god dialog mellom Petter og landslaget, og at det skal være en pressekonferanse i dag, svarer han.

Sportsbloggen:Northug blir i alle fall rik

- Dette er jeg for perifér og lite involvert til å uttale meg om, sier Svein Tore Samdal, ekslandslagstrener og hovedaksjonær i Nye Høyder - sponsorselskapet som står bak Northugs kontakt med Coop.

Les også: Northug avviser landslagskritikk

- Vi må ha et svar på dette innen torsdag 23. mai. Da samler vi landslaget til markedsdager i Oslo. Det blir to dager med sponsorjobbing og vi skal ta bilder for hele kommende sesong. Så vi må ha et svar innen da, Åge sier Skinstad i dagens papirutgave av VG.

Nektes smører

Langrennssjefen forteller at dialogen med Northug er god.

- Mine råd er klokkeklare, det beste tilbudet er på landslaget, sier Skinstad.

Dersom Northug velger å satse for seg selv i et samarbeid med Coop, som etter det VG kjenner til skal være en avtale som er verdt flere titall millioner så blir all støtte fra Olympiatoppen borte. Han må selvfølgelig også klare seg uten det medisinske og fysiologiske støtteapparatet til Skiforbundet. Den største utfordringen er at han mister muligheten til å samarbeide med sin smører Perry Olsson inntil det er verdenscuprenn. Ingen kjenner skiparken til Northug bedre enn ham.

- Nei, han får ikke bruke Perry. Og Perry kan ikke frigjøres eller kjøpes fri til oppdrag fra Petter. Velger han å stå utenfor landslaget, så er han utenfor landslaget. Perry har mer enn nok å gjøre på landslaget. Han er ansatt hos oss, sier Skinstad til VG.

Northug er tilbake i Norge etter at han var i Monaco og spilte poker nylig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder