LA OPP I 2005: Per Elofsson avbildet under et intervju med VG i 2010. Foto: Jan Johannessen / VG

Bjørn Dæhlies hilsen til Elofsson etter slaget: - Jeg ønsker deg riktig god bedring, Per!

Tidligere langrennsstjerne Per Elofsson (41) forteller gjennom et innlegg på Instagram at han har hatt et slag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Mannen med tre VM-gull og OL-bronse la mandag formiddag ut en melding på Instagram der han blant annet skriver:

«Ja, hvordan livet kan forandres! For tre uker siden alt normalt, og livet gikk sin gang da svimmelheten slo til. Forsto at noe var alvorlig feil, og har siden da knapt klart å gå på toalettet selv, og enda mindre vært i stand til å sende meldinger.»

les også

De vant verdenscupen – slik gikk det med dem

Pluss content

Under verdenscupåpningen i Munio for 20 år siden slo Per Elofsson selveste Bjørn Dæhlie på 10 kilometer fristil.

– Jeg ønsker deg riktig god bedring, Per, sier Dæhlie til VG mandag ettermiddag og legger til:

– Vi hadde noen harde kamper i sporet. Og jeg var nok minst like overrasket når en ny ung svenske dukket opp på sekundering under løpet den gangen i 1998.

FORBILDE: Per Elofsson (t.v.) vant verdenscupåpningen i 1998. Han slo sitt store forbilde Bjørn Dæhlie på 10 kilometer friteknikk. Foto: Line Møller / VG

Elofsson skal også ha fått store problemer med synet, og skriver en kommentar under sin egen Instagram-post:

– Har hatt slag!

41-åringen la opp i 2005, og har siden da blant annet jobbet som ekspertkommentator for SVT, Eurosport og Viasat. Han er bosatt i Umeå med kjæresten Ida Backlund. Han har to barn fra før, og i september ble han og samboeren foreldre til en gutt.

ALVORLIG SYK: Per Elofsson, her avbildet i 2002, fikk for tre uker siden store helseproblemer. Foto: Geir Olsen

Elofsson vant verdenscupen sammenlagt i 2001 og 2002. I 2001 tok han VM-gull på 15 km klassisk og jaktstart, i tillegg til sølv på stafetten. I VM to år senere forsvarte han gullet på jaktstarten, og sikret i tillegg stafettbronse.

I OL i Salt Lake City i 2002 endte svensken opp med bronsemedalje på jaktstarten, etter at opprinnelig gullvinner Johann Mühlegg ble tatt for doping. Frode Estil og Thomas Alsgaard delte til slutt gullmedaljen.

Olofsson fikk en kort karriere på toppnivå, og mye av årsaken til det var overtrening – noe Elofsson har snakket om en rekke ganger.

– Det er litt tidlig å kommentere dette når vi ikke vet hva det er, men jeg håper det går bra med ham, sier Estil til VG.

Han hadde mye kontakt med Elofsson da de begge var aktive, og konkurrerte mot hverandre i flere sesonger.

– Mitt største minne med ham er måten han slo gjennom på som veldig ung utøver. Han slo Bjørn (Dæhlie) under sesongåpningen i Sverige som første års senior. Vi hadde hørt om Per Elfsson, men da forsto vi hvor god han var, sier Estil.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder