KRITISK: PR-ekspert Jarle Aabø (innfelt) tror Petter Northug vil måtte slite for å få tilgivelse etter å ha blitt promillesiktet, og sittet i denne bilen som krasjet i Trondheim natt til søndag. Foto: Aabø
KRITISK: PR-ekspert Jarle Aabø (innfelt) tror Petter Northug vil måtte slite for å få tilgivelse etter å ha blitt promillesiktet, og sittet i denne bilen som krasjet i Trondheim natt til søndag. Foto: Aabø

Omdømmeekspert: - Northug sliter nå

Ber skistjernen om å snakke sant etter promillesiktelse

LANGRENN

Omdømmeekspert Jarle Aabø omtaler det Petter Northug (28) har vært med på som «totalt utilgivelig».

Publisert: Oppdatert: 04.05.14 22:35

Det var klokken 05.30 natt til søndag at politiet fikk melding om en utforkjøring ved Byåsen i Trondheim. Bilen, en Audi, var eid av skistjernen Petter Northug, som selv satt bak rattet.

Norhug innrømmet dette søndag kveld, samt at han var påvirket av alkohol da ulykken fant sted.

Skiløperen er én av to personer som nå er siktet for promillekjøring.

PR-ekspert Jarle Aabø i Aabø & co har følgende råd til Northug i kveld:

- Snakk sant! Det er den eneste veien ut av en trist situasjon. Så får han bare håpe på tilgivelse.

- Hva tenker du om merkenavnet «Northug» etter dette?

- Det var noen skiskyttere som tappet noen bildekk for luft nylig. De fikk 100.000 kroner i bot fra idretten. Jeg tror dessverre Northug sliter nå. Det er en grunnleggende holdning i Norge om at det å kjøre bil, samtidig som man er påvirket av alkohol, er noe man ikke gjør. Det er skam. Og det finnes i førsteomgang ingen tilgivelse.

Likevel mener Aabø at Northug på sikt kan snu en umulig situasjon til sin egen fordel.

- Han kan spille på «hvem har ikke kjørt i fylla i dette landet»? Det er rett nok totalt utilgivelig å gjøre det, men han kan nok ri det av ved å være en del av mange trøndere med litt karsk under vesten.

Enorm knekk

Lasse Gimnes, daglig leder i kommunikasjonsfirmaet GimCom mener hendelsen natt til søndag ikke kan sammenliknes med noe Northug har vært oppe i tidligere:

- Det er ikke en ripe i lakken det er en bulk. Det er en enorm knekk for omdømmet hans, sier Gimnes til VG.

Han tror episoden kan få store konsekvenser for Northugs omdømme. Men samtidig: Det er likevel er mulig å komme tilbake fra den situasjonen har skapt for seg selv nå.

- Mange trodde det over og ut med Tiger Woods etter utroskapssaken. Men hva skjedde med han? Han kom tilbake. Han mistet flere sponsorer som mente han skadet deres anseelse og kunne gå ut av avtaler. Han kan selvsagt komme tilbake. Men på kort sikt vil dette kunne få alvorlige konsekvenser.

På spørsmål om Coop, som betaler Northug flere millioner kroner årlig for å satse utenfor skilandslaget, bør trekke seg ut av avtalen med 28-åringen, svarer Jarle Aabø:

- Til det kan jeg ikke nok om avtalens innhold, men jeg forstår dersom de vurderer det. Samtidig mener jo jeg at de aldri burde inngått avtalen. Den var feil fra dag én. Norsk idrett er en familiegreie, og man stjeler ikke et familiemedlem sånn uten videre.

Her kan du lese mer om