Weng har blitt pengemaskin – vil dele med søsteren

VAL DI FIEMME (VG) Heidi Weng (25) viste Therese Johaug-takter og tok «jackpoten» på nesten 800.000 kroner i Tour de Ski.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Økonomisk kan Tour de Ski være særdeles gunstig, men først og fremst for vinneren, og i fraværet av Therese Johaug og Marit Bjørgen grep Heidi Weng sjansen i monsterbakken.

Tour-vinneren får rundt 790.000 kroner, og totalt har Heidi Weng gått inn 1,6 millioner kroner i premiepenger denne sesongen. Weng bekrefter også at seieren i Tour de Ski gir henne bonuser fra sponsorer, men hun vil ikke fortelle hvor mye.

Les også: Johaug til Weng før løpet: – Du er en maskin

HEIER PÅ WENG: Søsteren Merete (t.v.) og mor May Bente fra VM i Falun i 2015. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

– Jeg tenker ikke så veldig mye på penger. Det er ikke derfor jeg driver med dette. Men det er jo gøy. Jeg skal nok dele litt med søstera mi. Det er som regel det jeg pleier å gjøre når vi løper motbakkeløp, sier Weng til VG etter karrierens største triumf.

Hun snakker om storesøsteren Merete Weng.

– Hun støtter meg alltid mye og hjelper meg veldig, så det blir litt til henne.

– Hvor mye får hun?

– Det er hemmelig.

Heidi Weng leder verdenscupen sammenlagt og vant også minitouren på Lillehammer, noe som sikret henne rundt 380.000 kroner.

Vanvittig stort

Ingvild Flugstad Østberg fikk «bare» 150.000 for fjerdeplassen i Tour de Ski, 650.000 mindre enn vinneren.

– Det er veldig stor forskjell på å vinne totalt og å vinne etapper. Så du får jo betalt i penger og alt for å gjøre det bra totalt. Det er andre idretter som har større utbetalinger enn langrenn, men 800.000 er jo veldig mye, sier Østberg.

– Da får man betalt for å slite seg opp en slalåmbakke da, legger hun til med et smil.

Les også: Dette vil de si med dopingplakaten

Østberg understreker at hun ikke driver med langrenn for pengenes skyld.

Heidi Weng ble nummer tre i Tour de Ski i 2014, 2015 og 2016, og hun har ingen individuelle mesterskapsgull fra VM eller OL. Derfor var søndagens Tour de Ski-seier hennes største individuelle triumf.

– Det er vanvittig stort. Det har ikke gått opp for meg ennå. Det har vært en slitsom tour. Først i Toblach (fredag) følte jeg meg i støtet. I går hadde jeg en kjempedag. Jeg var nervøs hele veien i dag. Jeg rykket fra Stina, «fikk det litt» i bunnen av bakken og roet litt for å ikke bli potte stiv. Jeg er glad det holdt. Jeg var nervøs hele veien og nå er jeg utrolig glad, sier Heidi Weng til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder