Dramaet fortsetter om Northugs fremtid

Sundby: – Best når hver enkelt får bestemme

DRAMA: Hva skjer med Petter Northug neste vinter? Nå bekrefter han at han kommer til å fortsette med Coop-avtalen neste sesong. Foto:Ole Kristian Strøm,VG

Petter Northug til VG: Skal fortsette med Coop neste vinter

LAHTI (VG) Petter Northug(29) sier til VG at han skal fortsette Coop-samarbeidet neste sesong.

Artikkelen er over fem år gammel

Det betyr at dramaet om VM-kongens fremtid i skisporet fortsetter.

Norges Skiforbund har gitt klar beskjed om at Northug neste vinter må tilhøre landslaget for å kunne gå verdenscup for Norge.

VG rakk å stille Northug to spørsmål etter løpet i Lahti i dag - før skistjernen stakk fra målområdet.

– Kan du garantere at du skal gå på ski også neste sesong?

– Ja.

– Fortsetter du med Coop-avtalen?

– Ja.

Gode forhandlingskort

Denne sesongen var Northug i sitt eget Coop-team på sommeren, så er han en del av landslaget fra november til april. Men skistyret har bestemt at en slik ordning ikke er aktuell for fremtiden.

Samtidig har Petter Northug bedre forhandslingskort enn noen gang etter å ha tatt fire VM-gull i Falun.

Generalsekretær Stein Opsal i Norges Skiforbund sa tidligere denne uken følgende til VG om landslags-ultimatumet de har lagt opp til etter sesongen.

– Vi kommenterer ikke denne saken i øyeblikket. Vi har avtale med Northug fram til 7. april, og landslagene skal være klare 1. mai. Så vi har god tid.

Martin Johnsrud Sundby, som i dag sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen, svarer slik når VG spør om det er viktig å få Northug inn i landslaget.

– Det er viktig. Men hvis du ikke er motivert til å være i en gruppe og har mest lyst til å være et annet sted, så er det ikke optimalt.

– Gøy med Northug

– Hvis Petter har lyst til å komme inn på landslaget og matche seg på det nivået som er der, så hadde det vært veldig gøy, sier Martin Johnsrud Sundby.

Samtidig legger han til:

– Jeg er veldig for at hver enkelt utøver må få bestemme selv hva som er best for seg selv.

Det mener altså ikke skistyret, som tilsynelatende vil gi Northug et ultimatum om å gå inn på landslaget eller ikke få gå skirenn i verdenscupen neste sesong.

– Vedtaket i skistyret er veldig klart. Men jeg vil ikke spekulere i mulige løsninger, sa Opsal til VG for noen dager siden.

Holder partene på det de har sagt til nå, blir dette en uløselig floke. Etter det VG forstår vil Norges Skiforbund stå knallhardt på sitt syn, mens Northug altså ikke har planer om å bryte Coop-avtalen, som det er ett år igjen av.

At det hverken er VM eller OL i sesongen 2015-16 kunne åpne for at Northug kunne gå langløp, der det er privatlag, og hans egen sponsor Coop har ett av disse lagene. Men etter det VG forstår er imidlertid Northug klar på at han i utgangspunktet ønsker å gå «vanlig» langrenn.

I øyeblikket synes det som saken har fire scenarier hvis VM-helten skal kunne gå også neste vinter:

1. Northug gir opp Coop-avtalen.

2. Norges Skiforbund gir etter.

3. Northug går langløp neste vinter. 4. Northug prøver å vinne fram juridisk.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder