SLUTTER: Kristin Størmer Steira under langrennsåpningen på Beitostølen forrige sesong.
SLUTTER: Kristin Størmer Steira under langrennsåpningen på Beitostølen forrige sesong. Foto:Mattis Sandblad,VG

Steira gir seg som langrennsløper

- Har kostet både blod, svette og tårer, sier 33-åringen

LANGRENN

Kristin Størmer Steira (33) har bestemt seg for å avslutte langrennskarrieren.

Publisert: Oppdatert: 20.04.15 11:16

«Den folkekjære langrennsprofilen har etter en lang og grundig prosess med seg selv, sine nærmeste og flere andre gode hjelpere, bestemt seg for å avslutte langrennskarrieren», opplyser Skiforbundet i en pressemelding.

- Jeg har opplevd utrolig mye som langrennsløper og jeg elsker å konkurrere på ski, men tiden er nå inne for å finne et nytt spor, og det blir ikke skisporet, sier Kristin Størmer Steira.

33-åringen har tatt tre VM-gull og ett OL-gull i løpet av karrieren, men hun klarte aldri å ta en individuell gullmedalje i et stort internasjonalt mesterskap. Under OL i Sotsji tok hun bronse på 30-kilometeren, mens hun tok individuelt sølv både under VM i 2009 (15 kilometer jaktstart) og 2007 (30 kilometer klassisk).

- Priviligert

Hun har også tre bronsemedaljer i VM, to av dem individuelle.

- Jeg er privilegert som har fått muligheten til å jobbe sammen verdens beste langrennsutøvere og trenere selv om det innimellom har kostet både blod, svette og tårer. Det skal jeg ta med meg videre i livet, sier Steira, som også har fire NM-gull.

Kristin Størmer Steira fikk ikke avslutningen hun hadde ønsket seg. Under VM i Falun i vinter måtte hun melde forfall til 30-kilometeren på grunn av sykdoms- og skadeproblemer.

LES OGSÅ: Steira får ikke bo sammen med kjæresten

For et drøyt år siden fortalte langrennsløperen til VG at hun kom til å legge opp etter ski-VM i Falun.

Steira skal nå gjøre ferdig BI-studiene sine og til sommeren gifter hun seg med den kanadiske langrennsløperen Devon Kershaw.

Her kan du lese mer om