SLO TILBAKE: Johaug leverte varene i dagens sprint. Foto: Terje Pedersen

Johaug imponerte: – Oppsiktsvekkende god prolog

Therese Johaug overrasket ekspertene, og klinket til med en strålende prolog på Tour de Skis nest siste dag. Dermed økte hun ledelsen i sammendraget. På herresiden smadret Klæbo konkurrentene.

Therese Johaug imponerte i prologen. Tour-lederen klinket til med tiende beste tid, og slo sammenlagtkonkurrenten Ingvild Flugstad Østberg. Dermed økte hun også i sammendraget med to sekunder ned til lagvenninnen.

– Det er en oppsiktsvekkende god prolog på dette føret, sa NRK-kommentator Jann Post etter prologen.

Før bonussekundene deles ut etter sprinten leder Johaug med 21 sekunder.

– Therese har gjort en meget sterk prolog. Det er veldig bra levert av Johaug, konkluderte Fredrik Aukland.

les også

Johaug reagerer på forskjellsbehandling: Mener hun burde belønnes for seirer

Johaug var ikke den eneste fra det norske laget som leverte varene. Alle de åtte startende tok seg videre til kvartfinalene, hvor det blir noen tøffe kamper for de to sterkeste kortene.

Therese Johaug havnet i heat med blant annet prologvinner Jessica Diggins og sammenlagtkonkurrenten Natalija Neprjajeva.

– Det blir et veldig tøft heat for Therese Johaug. Hun får den største utfordringen med å ta seg videre, sa Aukland om det heatet.

I dagens sprint skal det deles ut hele 60 bonussekunder til vinneren, noe som kan gjøre endringer i teten av sammendraget på både herresiden og kvinnesiden.

Johannes Høsflot Klæbo var i en klasse for seg selv, og smadret hele feltet på utrolig vis i prologen. Han vant den med 5,9 sekunder ned til Federico Pellegrino. Dermed satte han nye sekunder i sekken på konkurrentene Sergej Ustjugov og Aleksandr Bolsjunov.

– Johannes Høsflot Klæbo fortsetter med storformen, slo NRK-ekspert Torgeir Bjørn fast.

– Denne prologen er kanskje det sterkeste jeg har opplevd, mente sprinttrener Arild Monsen.

Før sprinten er ledelsen opp til Bolsjunov knappet ned til 11 sekunder i sammendraget, og med seier i sprinten kan Klæbo lede før monsterbakken søndag. Om han vinner, og russeren blir nummer tre, er Klæbo i tet.

Resten av laget tok seg alle videre, unntatt Hans Christer Holund, som havnet langt bak teten. Til slutt ble han nummer 36.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder