Falla spurtslått av Nilsson på sprinten i Falun

Stina Nilsson ble for sterk på oppløpet på sprinten i Falun. Nå er det klar fordel svensken i sprintcupen.

Nilsson spurtet inn til seier på hjemmebane, mens Maiken Caspersen Falla ble nummer to foran nok en svenske: Maja Dahlqvist.

– Å klare en pallplass, er en opptur i dag. Jeg hadde skikkelig tunge bein, og synes denne løypa er vanskelig, sa Falla til NRK.

MÅL: Stina Nilsson tok seiers-jubelen like før hun passerte målstreken . Maiken Caspersen Falle (t.h.) tok 2. plassen. Foto: Ulf Palm / TT

De tre var også på de samme tre øverste plassene i sprintcupen før dagens øvelse. Posisjonene som nummer én, to og tre i den er dermed forsterket i det det gjenstår ett verdenscuprenn i sprint. Ettersom det er en del av minitouren i Canada, deles det «bare» ut halvparten så mange verdenscuppoeng som vanlig i den, noe som betyr at det er klar fordel Nilsson i sprintcupen.

– Dette var viktig for sammendraget, sa Nilsson, som også uttalte at hun var redd i utforkjøringene i løypa, hvor flere falt.

Med 576 poeng har Nilsson 33 poeng ned til Falla, som på sin side har 543 poeng.

Ingvild Flugstad Østberg kan på sin side juble for å ha dratt fra i sammendraget.

Hennes konkurrent i verdenscupen sammenlagt, russiske Natalja Neprjajeva, forsvant ut av sprintprologen i Falun, og med det kunne Østberg rykke fra.

les også

Johaug innrømmer: Ville ikke gå sisteetappen

Det gjorde Gjøvik-jenta så til de grader. Østberg kom seg hele veien til finalen, og selv om hun ikke vant den, drar hun kraftig ifra. Etter 5.-plassen der er hun nå 47 poeng foran Neprjajeva.

– Over all forventning. Jeg er egentlig litt sjokka. Jeg kom meg til finalen, og selv om jeg blir litt passiv der, er jeg kjempefornøyd med dagen, sier Østberg til NRK.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder