KLAR FOR Å EROBRE: Johannes Høsflot har gjort rent bord i sesonginnledningen. Nå skal han fortsette den gode trenden i Sveits. Foto: Goran Bohlin VG

Skiforbundet sender disse til Davos

Petter Northug (31) holder seg som ventet hjemme. Mandag ettermiddag offentliggjorde Norges Skiforbund hvem som skal representere Norge i Davos.

Som forventet er det ingen Petter Northug å spore i troppen. Etter skuffelsen på Lillehammer dro 31-åringen hjem, og som VG omtalte, kom ikke Northug til å kreve noen plass på laget som tar turen til Sveits.

Skiforbundet offentliggjorde mandag en tropp på 20 utøvere, fordelt på elleve menn og ni kvinner, som skal representere Norge under den kommende verdenscupkonkurransen i Davos.

Flere av løperne er allerede på plass i Davos. Dette på grunn av høyden (1600 meter over havet). Det er ingen store overraskelser blant dem som skal kjempe om verdenscuppoeng i den tradisjonsrike skibyen.

Fikk du med deg? Ber Northug ta et oppgjør med seg selv

Johannes Høsflot Klæbo – som har startet sesongen på suverent vis – er naturligvis blant dem som reiser til Sveits. Det samme er kanonene Martin Johnsrud Sundby og Marit Bjørgen.

Dette er troppen:

Herrer:
Emil Iversen
Sondre Turvoll Fossli
Finn Hågen Krogh
Johannes Høsflot Klæbo
Sindre Bjørnestad Skar
Pål Golberg
Martin Johnsrud Sundby
Håvard Solås Taugbøl
Hans Christer Holund
Simen Hegstad Krüger
Didrik Tønseth

Kvinner:
Marit Bjørgen
Ingvild Flugstad Østberg
Thea Krokan Murud
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Maiken Caspersen Falla
Heidi Weng
Ragnhild Haga
Mari Eide
Anne Kjersti Kalvå

– Norske langrennsløpere trives svært godt i Davos. Hoveddelen av troppen blir værende der frem mot avreisen til Toblach uken etter, sier landslagssjef Vidar Løfshus i pressemeldingen fra Skiforbundet.

Utøverne skal i løpet av verdenscuphelgen i Davos kjempe om poeng i sprint (fri teknikk) på både herre- og kvinnesiden, i tillegg til at herrene skal gå 15 kilometer fristil, mens kvinnene skal gå ti kilometer i samme stilart.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder