Østberg etter gullspørsmål: - Å ja, vi er der, ja?!

SEEFELD/OSLO (VG) Etter fem medaljer i VM ble Ingvild Flugstad Østberg (28) paff etter spørsmål om gull.

les også

Johaug etter sitt beste VM: - Stolt over det jeg har fått til

For helt til topps gikk Østberg ikke, og det fikk hun spørsmål om fra NRKs Carina Olset.

– Hva tror du er det som mangler for at du skal ta gullmedaljen?

– Å ja, vi er der ja?! Det er kravstort, sier Østberg og ler.

– Men etter fem av fem mulige medaljer må vi jo spørre om det?

– Det er klart, jeg drømmer jo om det. Men jeg har vært tålmodig med årene og tatt steg for steg, først ta medaljer på mer enn sprint, så ta en individuell medalje i dette mesterskapet. Nå blir kravene høyere etter det her, sier Gjøvik-jenta som syns eget mesterskap er helt vilt etter sølv på tremilen og fem medaljer totalt:

Hun sier til VG at hun ble litt paff fordi hun selv mener flere av medaljene har føltes som gull for henne.

– Jeg var litt paff der og da at vi var der med en gang, men jeg tar det som et kompliment at andre tenker at det er mulig å ta gull også, sier Flugstad Østberg som skjønner at spørsmålene kommer.

VG har snakket med NRKs Carina Olset, men hun ønsket ikke å kommentere seansen.

Ski-VM: Få alt om VM i vår spesial!

– Det er jo naturlig at det kommer. Jeg synes det var høye krav som stilles, som jeg sa. Men hun sa jo at det var på grunn av fem medaljer, sier Østberg, og sier at sølvet smaker som gull.

Etter tre sølv (stafett, 15 km med skibytte og lørdagens tremil) og to bronse (lagsprint og 10 km) ,spøkte Gjøvik-jenta sin medaljefangst fra én til seks i VM-sammenheng.

Samtidig fortalte Johaug om mørke stunder før suksesscomebacket:

– Jeg var veldig langt unna å se for meg det, det er helt vilt. Jeg har bare rista på hodet helt siden jeg kom i mål i dag, jeg, jeg tror det ikke. Jeg har truffet med formen og hatt marginene på min side, gjort gode valg og gjennomført løpene akkurat som planlagt. Jeg kunne egentlig ikke vært mer fornøyd, sier Østberg til VG om medaljesankingen.

Landslagstrener Ole Morten Iversen mente etter tremilen at Flugstad Østberg nå har bevist at hun nå også er blitt en mesterskapsløper.

– For Ingvilds del som går inn i dette mesterskapet og blir beskyldt for ikke å være mesterskapsløper og så lykkes så til de grader er sterkt, sier Iversen.

Men det er ingen tvil om at hun har noen å strekke seg etter. Lagvenninnen Johaug smadret samtlige allerede på den første runden og avstanden i mål var mer enn ett minutt.

– Norge og folk forventer at vi skal ta gull og gjør det til gangs. Målet var min første individuelle medalje og når man tar fem gull så overgår det alle forventninger. Men det kan fort hende målet blir første individuelle gullet i fremtiden, sier 28-åringen.

les også

Riiber spurtet Norge til nytt VM-gull - hyllet av Northug

– Hun har ikke hatt noen individuelle VM-medaljer før, og så reiser hun hjem med fem medaljer i år. Det er stort, sier gullvinner Johaug til VG.

Men det var en som var minst like glad som de norske damene etterpå:

Gjøvik-jenta mener det er umulig å sammenligne Johaugs nivå i år med hvordan nivået har vært tidligere sesonger.

– For meg handler det ikke om at jeg skal slå Therese. Det er mer at man har en drøm om å vinne og være best. Jeg vil heller at det er en annen norsk løper som vinner enn at det er noen andre, sier Flugstad Østberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder