HÅPET PÅ FRED: Langrennssjef Torbjørn Skogstad trodde Petter Northug og Vidar Løfshus var blitt venner etter VM i Lahti. Foto: Terje Mortensen/ VG

Langrennssjefen overrasket over Northug-angrep: – Det er veldig synd

Leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, ble fortalt at Vidar Løfshus og Petter Northug hadde skværet opp. Så kom det et nytt angrep fra skikongen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det var overraskende. Jeg vet at de hadde en samtale i etterkant av Lahti. Det har jeg fått rapporter om. Tilbakemeldingen var at de hadde skværet opp, forteller Skogstad til VG.

Lederen av langrennskomiteen ble derfor skuffet da han torsdag kveld så at Northug tydeligvis ikke har lagt den langvarige konflikten med Løfshus bak seg.

– Det er selvfølgelig veldig synd at det er sånn, sier Skogstad.

Les også: Aukland om konflikten: – Svært problematisk

Freder Løfshus

Løfshus har selv uttalt at han merker presset fra omgivelsene, forsterket av Northugs gjentatte kritikk.

I dette VG-intervjuet forsikrer imidlertid Skogstad at landslagssjefen vil fullføre kontrakten.

– Jeg har kommunisert ganske tydelig tilliten langrennskomiteen har til Vidar. Det har ikke endret seg siden i går kveld og intervjuet med Petter.

– Hvordan vil du jobbe for å løse konflikten?

– Det er trenerne og Vidar som er tettest på utøverne. Forhåpentligvis blir det løst der. Da blir det ikke nødvendig å løfte det opp på langrennskomiteens bord, forteller Skogstad.

Les også: Northug om Løfshus: – Har tråkket opp sin egen grav

Hetland involveres

Skogstad opplyser at langrennskomiteen ikke er involvert i det daglige arbeidet til landslaget og at han derfor ikke kjenner til detaljene i konflikten mellom Northug og Løfshus.

Han ber imidlertid landslagstrener Tor Arne Hetland, Løfshus og Northug om å finne ut av problemene. Hvis ikke vil han selv ta tak.

– De må prøve å finne ut av hva de er uenige om. Vi forsøker å løse ting på lavest mulig nivå. Så er langrennskomiteen her hvis det viser seg å være nødvendig, sier Skogstad og legger til at en generell sesongvurdering snart settes i gang hvor spørsmål rundt konflikten vil bli diskutert.

Northugs manager, Are Sørum Langås, skriver følgende i en tekstmelding til VG etter Northugs siste angrep på Løfshus:

– Jeg har ikke noe å tillegge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder