Brandsdal falt fra finaleplass: − Jævlig surt

MERÅKER/OSLO (VG) Eirik Brandsdal kunne nærmest sikret VM-billetten med seier i NM-sprinten i Meråker. Istedenfor falt han i semifinalen samtidig som rivalen Finn Hågen Krogh ble norgesmester.

– Det er ikke bra. I mine øyne mener jeg det står mellom meg og Finn Hågen. Jeg tror vi hadde sterkest kort på hånden før denne dagen, sier Brandsdal på spørsmål om hva fallet betyr for VM-sjansene.

– Hvis Finn leverer nå så er det litt dumt for min del, sa Brandsdal før Krogh vant NM-finalen, og leverte nettopp den prestasjonen som var dårlig for Brandsdal.

Det var i en av de siste nedoverbakkene i NM-sprinten vuhellet var ute. Brandsdal holdt seg nesten på beina, men klarte det ikke. Dermed røk han ut i semifinalen, og nå må han levere i Lahti for å vise at han fortjener én av fire sprintplasser til VM.

– Jeg har vært stabil og jeg tror jeg har noe der å gjøre. Men det er det mange som har. Det er nådeløst. Men det er slik sprinten er. Det er nok litt karma også for jeg hadde en litt ufin manøver i kvartfinalen. Jeg tenkte på det da jeg lå der, sier Brandsdal.

– Det er jævlig surt, sier Brandsdal om følelsen etter fallet.

les også

Lotta Udnes Weng sikret trolig VM-plass etter spurtseier

Johannes Høsflot Klæbo har sikret seg den ene mens Emil Iversen trolig er ett annet norsk sprinthåp i Seefeld. Hverken av de to gikk NM-sprinten i Meråker.

– Jeg har ikke tryna i mange skirenn. Det er ikke det verste stedet det kunne skje, Men det er surt når det er kvalifiseringsrenn, sier Brandsdal som har gått fem av de seks siste mesterskapene i sprint.

Én som kunne smile, er Finn Hågen Krogh. Han satte fart fra start i finalen, og selv om han så stiv ut opp den siste motbakken, holdt det til NM-seier.

– Det var tungt. Jeg var skikkelig stiv på slutten. Men jeg traff bra på oppløpet likevel, sier en glad NM-vinner til NRK.

les også

Her er «pensjonisten» Northug tilbake i NM: - Holder seg greit i form

Sindre Bjørnestad Skar tok NM-sølvet, to hundredeler bak Hågen Krogh. Håvard Solås Taugen ble nummer tre.

– Da er det bare å gratulere Finn Hågen Krogh med NM-gullet i sprint. Og kanskje en plass på sprinten i VM, kommenterte Torgeir Bjørn for NRK.

– Om han går fort i Lahti, er han inne, repliserte Jann Post ved hans side.

VM i Seefeld går fra 19. februar til 3. mars.

VG kommer tilbake med mer!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder