Stavås Skistad tror Nilsson frykter henne i VM-sprinten

SEEFELD/OSLO (VG) Kristine Stavås Skistad (20) tror hun kan ta gull på torsdagens VM-sprint, og hun tror svenskenes Stina Nilsson frykter henne i avslutningen. 

Artikkelen er over ett år gammel

– Hvis alt klaffer, tror jeg det (at jeg kan bli verdensmester). Men det skal jo mye til for at ingen av de andre løperne setter stor fart fra start, svarer Stavås Skistad på onsdagens pressekonferanse i Seefeld.

Hun irriterte Maiken Caspersen Falla under NM da den regjerende sprintverdensmesteren følte seg sperret inne på alle kanter. Og hun satser nå igjen på at lav fart i bakkene skal sørge for at hun, som er langrennssportens kanskje raskeste kvinne, kan oppnå suksess inn mot mål. Og hun tror en av sprintfavorittene Stina Nilsson frykter avslutningen hennes. 

– Hun vil nok kvitte seg med meg før det, sier Stavås Skistad. 

les også

Angrende Halfvarsson anklager NRK for løftebrudd: – Jeg er skuffet

På spørsmål om hun frykter Stina Nilsson, sier Stavås Skistad:

– Hun er såpass erfaren, og er en større favoritt enn meg. Jeg vet hun er god. Men jeg vet ikke om hun er redd.

SKI-VM: Se VM-programmet og få siste nytt her

Regjerende verdensmester Maiken Caspersen Falla mener det er flere pallkandidater enn noen gang, og fikk spørsmål om hun frykter taktikeren Stavås Skistad. 

– Jeg har gått mot henne og vet hvordan hun liker å legg opp løpet. Jeg liker å ha litt høyere fart. Jeg må legge opp løpet etter mine styrker, så må hun legge opp løpet etter sine styrker, sier Falla.

– Om jeg kan få et lite outsider-stempel, er det bare fint for meg, sier hun.

Vidar Løfshus har til NRK uttalt at han har fått litt nok av trykket og forventningene rundt Kristine Stavås Skistad, og sprinttrener Ole Morten Iversen forstår sin kollega.

– Kristine er her for å lære, og jeg synes hun svarer godt for seg. Dette mesterskapet er nok litt tidlig for Kristine. Jeg forstår at Vidar sier det, og synes det er klokt sagt av ham, sier Iversen.

– Jeg synes hun er tydelig på å ta ned forventingen, men vi setter pris på unge, offensive jenter som går fort på ski, tillegger han.

Derimot sa Skistad selv også under NM at hun ville gå for gull i Seefeld.

Maiken Caspersen Falla mener nå at Stina Nilssom ikke

– Jeg ble ikke overrasket over at hun skulle gå. Det regnet jeg med. Jeg tipper hun er i bra form. Hun hadde sikkert ikke stilt opp om hun ikke var det. Hun er nok i alle fall på nivået før skaden og enda bedre, sier Falla.

Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng og Mari Eide er de andre jentene på Norges sprintlag. Tvillingsøstrene Udnes Weng skapte god stemning under onsdagens pressekonferanse:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder