MARERITTUKE: Mari Eide har ikke hatt lykken på sin side den siste uken.
MARERITTUKE: Mari Eide har ikke hatt lykken på sin side den siste uken. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Mari Eide falt for tredje gang på én uke: – Orker ikke å gråte engang

Publisert: Oppdatert: 14.01.18 17:32

Del saken på:

Lenken er kopiert
LANGRENN

Det har vært en skikkelig marerittuke for Mari Eide (28). Norge sviktet fullstendig på lagsprinten, og hele tre av fire norske jenter fikk kjenne på snøen.

– Det er helt utrolig. Jeg har falt på tre løp på en uke nå, sier Mari Eide, ifølge Expressen.

Under torsdagens NM-sprint på Gåsbu falt hun mens hun var i tet foran Marit Bjørgen, som deretter vant løpet. Også under lørdagens verdenscupsprint-renn gikk det galt.

Søndag var uhellet ute – igjen – for 28-åringen.

– Det er flaut

Norge stilte med to lag på kvinnesiden under søndagens lagsprint i tyske Dresden, men ingen av lagene klarte å ta seg videre fra semifinalen til finalerennet.

Fra herrefinalen: Klæbo kunne ikke redde Norge

Norge 1 besto av Mari Eide og Tiril Udnes Weng, mens Amalie Håkonsen Ous og Lotta Udnes Weng utgjorde Norge 2. Og mens Sverige gjorde rent bord, i dag som i går, ble det knall og fall for Norge.

For begge lagene, faktisk. Hele tre av fire norske jenter falt.

– Det er flaut, sier Håkonsen Ous.

Det var henne det begynte med. Hun gikk i bakken på en flat strekning, og etter det var det mer eller mindre helt over for henne og lagkamerat Lotta.

– Det var helt og holdent min feil. Det er nesten komisk, sier Ous til SportExpressen i etterkant av løpet.

Og det gikk ikke noe bedre for de to andre norske jentene. Mari Eide kom for nær Tiril i vekslingen og tok henne med seg i fallet.

– Det var min feil. Det er bare helt utrolig. Jeg orker ikke å gråte engang, det er bare flaut, sier hun og rister på hodet.

I kvinnefinalen ble det for øvrig dobbelt svensk, med Sverige 2 (Ida Ingemarsdotter og Maja Dahlqvist) som vant foran Sverige 1 (Stina Nilsson og Hanna Falk). USA ble nummer tre.

Denne artikkelen handler om