VISTE MUSKLER. Sprintlandslaget viste muskler før sesongstarten. Nå må de jobbe med det mentale før neste konkurranse i sprintverdenscupen. F.v. Eldar Rønning, Øystein Pettersen, Trond Iversen, Johan Kjølstad, Jens Arne Svartedal, Børre Næss og Ola Vigen Hattestad. Foto: Aftenposten

Sprinttreneren: - Vi kommer sterkt tilbake

Skisprinterne skal trene mentalt før neste konkurranse

Sprinttrener Ulf Morten Aune synes de norske skisprinterne ble for defensive i tankegangen i verdenscupåpningen i Düsseldorf. Det vil han gjøre noe med før neste konkurranse.

  • Kristian Skalland Moen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Ule Morten Aune synes ikke det er noen grunn til bekymring etter den første verdenscuphelgen med sprint, til tross for at spesialsprinterne ikke innfridde 100 prosent.

- Jeg er ikke bekymret, for jeg vet vi er veldig godt forberedt denne sesongen. Hadde vi blitt fragått, så hadde jeg blitt skeptisk, sier Aune til VG Nett.

For det var hodet som ikke var helt med denne helgen.

- I sprint er det mentale veldig viktig. Når vi blir litt defensive, så gir det stort utslag. Det er små marginer i sprint. Jeg er ikke redd for at vi ikke kommer sterkt tilbake, sier han.

- Kommer dere til å jobbe med det mentale frem mot neste konkurranse?

- Ja, bekrefter Aune.

Allrounderne var best

Sprinthelgen var riktignok ikke helt mørk. Lørdag var den allrounderne John Kristian Dahl og Petter Northug som stod frem. Dahl havnet på tredjeplass, mens Northug havnet på plassen bak.

Søndag ble duoen Johan Kjølstad/Tor Arne Hetland nummer to i lagstafetten. Dahl og Northug havnet på sjetteplass.

De to sistnevnte er ikke med på det såkalte sprintlandslaget. Det var nettopp noen av de rene sprinterne som ikke innfridde i åpningskonkurransen.

Børre Næss endte på 51. plass. Ola Vigen Hattested ble nummer 50. Johan Kjølstad havnet på 28. plass. Trond Iversen ble nummer 22. Eldar Rønning plasserte seg to hakk foran, på 20.plass. Tor Arne Hetland ble nummer 14. Johan Kjølstad gikk inn til 11.plass. Øystein Pettersen var tredje beste nordmann på 7. plass.

Sprinttreneren tror den middelmådige innsatsen vil inspirere sprinterne til revansje.

- Helt klart. Det er nok noen her som har lyst til å gjøre det bedre neste gang, selv om både John Kristian og Petter var veldig bra. Øystein Pettersen gjorde det også godt, sier Aune.

Ikke skremt av utlendingene

Han ble ikke skremt av de utenlandske motstanderne, selv om svenske Bjørn Lind er tilbake i form.

For det var stort sett den mentale innstillingen som skuffet Ulf Morten Aune i helgen.

- Det er skuffende at vi ble for defensive som lag. Det har vi ikke råd til i sprint. Vi må være mer offensive, understreker han.

- Denne helgen var konkurransen i fri teknikk. Kommer de norske sprinterne til å gjøre det best i fri eller klassisk denne sesongen?

- Med det laget som vi har, og de løperne vi har, vi har jo også Simen Østensen og Odd-Bjørn Hjelmeseth i bakhånd, så har vi et veldig sterkt lag i klassisk. Det er der vi har vært best tradisjonelt sett. Vi har litt å revansjere i skøyting, sier Aune.

Neste sprintkonkurranse i verdenscupen er i Kuusamo i Finland 1. desember. Da er konkurranseformen klassisk stil.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder