HELSVART DAG: Pål Trøan Aune og de andre norske sprinterne hadde en mørk dag på lagsprinten i Dresden. Foto: Jens Meyer / AP

Ingen norske lag på pallen i lagsprint

Først ble Maiken Caspersen Falla og de andre norske slått av to svenske lag på lagsprinten i Dresden, og på herresiden gikk det knapt bedre.

– Vi hadde litt stumme bein, sett i ettertid burde vi nok lagt oss lenger bak i feltet. Men jeg var ikke god nok i dag, sier ankermann for Norges førstelag på herresiden, Sindre Bjørnestad Skar, til NRK.

Norge hadde to lag i føringen ved siste veksling, og det ble en voldsom kamp om seieren for herrene.

Lucas Chanavat gikk Frankrike i mål til nok en seier i Dresden. Og selv om de to norske lagene gikk først ut på den siste etappen, havnet de på de sure fjerde- og femte-plassene. Sverige og Russland kom på andre og tredje.

Norges førstelag bestod av Håvard Solås Taugbøl og Bjørnestad Skar, mens Eirik Brandsdal og Pål Trøan Aune gikk for Norge 2. Johannes Høsflot Klæbo stod over grunnet sykdom.

Dermed ble det ingen norske lag på pallen i hverken herre- eller kvinnesiden, og en helsvart dag for de totalt fire norske sprintlagene.

Ydmyket av supersprinter

For bare noen minutter før hadde to svenske lag kommet på pallen og foran Norge. Linn Svahn tok en ny seier i Tyskland.

– Hun er Sveriges nye supersprinter. Det er et kjempetalent Sverige har fått frem her, sier NRK-kommentator Torgeir Bjørn om 20-åringen.

Svahn har vunnet to av tre sprinter hun har stilt opp i denne sesongen, og falt på oppløpet i den tredje. Lørdag var hun suveren i den individuelle sprinten, og i søndagens lagsprint spurtet hun inn til nok en seier i Dresden.

SPURTET INN TIL SEIER: Linn Svahn spurtet Sverige inn til seier på lagsprinten i Dresden. Foto: Jens Meyer / AP

Ett tidel skilte Sverige fra andreplasserte Sveits, mens Norges førstelag ble slått også av svenskenes andrelag. Falla kom inn til fjerdeplass for Norge. Maiken Caspersen Falla gikk sammen med Julie Myhre, som lørdag fikk sitt gjennombrudd i verdenscupen med en syvendeplass på den individuelle sprinten.

– Vi får trene mer på det her, og lære av hva de beste gjør, og komme sterkere tilbake, sier Falla til NRK, og sier hun er fornøyd med å ha unngått uhell.

Mari Eide og Anniken Gjerde Alnes kom videre fra semifinalen på tid og representerte Norges andrelag. De kom til slutt på en tiendeplass, sist i finalefeltet.

les også

Nordmennene sjanseløse mot overlegen franskmann i Dresden

Nytt format

De svenskene sprintjentene har dermed gjort rent bord på sprint i Dresden, og vunnet hele seks av seks mulige renn. For Norge ble det en helsvart helg i Dresden: Ingen norske kvinner klarte å kvalifisere seg til kvinnefinalen i går.

Verdenscuphelgen i Dresden har vært en anledning til å teste nye konsepter, som 100-meter sprint og også et nytt format i lagsprinten.

Løperne gikk denne gangen seks etapper, i stedet for tre, á 700 meter. Svahn satte fart på sin femte etappe, og fikk god hjelp av grovarbeidet til makker Dahlqvist. Svahn gikk ut sammen med sveitsiske Nadine Fähndrich på den siste etappen.

Selv om sveitseren så giftigst ut på oppløpet, var innslaget til Svahn bedre og målfoto-bildene viste at den svenske 20-åringen var den nødvendige skolengden foran.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder