ANKERMANN: Calle Halfvarsson er i dag Sveriges ankermann på stafetten på Sjusjøen. Han tror han kan slå Petter Northug i en spurt. Foto: Nils Jakobsson, Bildbyran

Denne svensken tror han kan spurtslå Northug

SJUSJØEN (VG) Svenske Calle Halfvarsson (22) mener han er bedre i en spurt enn Petter Northug (25). I dag er han ankermann for Sveriges førstelag for første gang.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Calle Halfvarsson er et skitalent fra VM-byen Falun i Sverige. Lørdag ble han nummer fire i verdenscupåpningen på 15 kilometer friteknikk enkeltstart, syv sekunder bak Northug som ble nummer to, men hele 38 sekunder bak Johan Olsson som vant.

- Jeg har en veldig bra spurt, så en ankeretappe hadde ikke vært feil i fremtiden, sa den unge svensken.

Og i går kveld ble det bestemt at han skal få prøve seg i drømmerollen allerede i dag.

VG LIVE: Følg herrestafetten fra kl. 13.15
VG LIVE: Følg kvinnestafetten fra kl. 11.30

Og på spørsmål om det er Northug-klasse over spurten hans, svarer han:

- Bedre!

Northug lekte med Hellner på sisteetappen under VM-stafetten i Holmenkollen og demonsterte for hele verden at han hadde kontroll ved å skli sidelengs mot mållinjen, etter å ha stoppet opp.

Gleder seg

Northug var ute og slang med leppa til Marcus Hellner før verdenscupstarten denne uken, og sa at svenskene måtte bytte ankermann for å ha en sjanse dersom stafetten blir avgjort i en spurt. Hellner tok utspillet med fullstendig ro. Men nå er han satt til å gå første etappe.

Les også: Hellner: - Var redd Northug hadde blitt en gullunge

Northug frykter ikke stortalentet fra Sverige.

KLAR: Petter Northug mener det var på tide at svenskene byttet ankermann på stafetten, og ønsker Calle Halfvarsson lykke til. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix

- Lykke til, melder Northug.

Han innrømmer at han ikke kjenner 22-åringen så godt.

- Jeg registrerte at han gikk fort i dag. Jeg gleder meg til å møte han. Det er vel på tide med et bytte på sisteetappen, sier Northug.

De norske landslagsherrene hadde en dårlig dag på jobben i går. Under ledelse av den nye landslagstreneren, Trond Nystad, var det to blant de 35 beste, mens Sverige hadde tre blant de ni beste. Det bør love godt for svenskene foran dagens stafett.

Halfvarsson har gått en stafett i verdenscupen for Sverige tidligere, for et år siden var han ankermann for andrelaget som ble nummer syv i Gällivare. Den gang vant Sveriges førstelag med Hellner som ankermann, foran Russland, mens Norge ble nummer tre - uten Northug.

Sveriges lag: Marcus Hellner - Daniel Rickardsson - Johan Olsson - Calle Halfvarsson.

Norges lag: Eldar Rønning - Finn-Hågen Krogh - Lars Berger - Petter Northug.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder