Skiforbundet rakner

Skiforbundet er i ferd med å rakne fullstendig. Lørdag trakk tre nye seg og mandag vil ytterlige fem personer si opp.

  • NTB

Skikretslederne satt ringside og fulgte med, men 19 av 20 valgte å støtte skipresidenten. Dermed falt forslaget fra Akershus om at hele styret burde stille vervene til disposisjon. Dermed blir det ekstraordinære skitinget, som avholdes 12. mai i Loen, kun et suppleringsvalg av de to representantene som trakk seg lørdag - Oddny Estenstad og Ottar Eide.
- Vi kan ikke være konstruktive i dette styret. Det er helt umulig, og derfor er det like greit at vi trekker oss ut umiddelbart. Men det er norsk skisport, ikke oss, som er de store taperne, sier Eide til NTB.

Kretsene har fremdeles én mulighet igjen. Dersom sju eller flere kretser ber om at styret stiller sine verv til disposisjon innen en uke, blir det fullt styrevalg på skitinget i mai. Men det er lite trolig at det skjer.

Lamslåtte

Av de 25 ansatte, var rundt dusinet møtt opp for å bistå visepresident Estenstad i sin kritikk av skipresidenten. De var målløse og lamslåtte da skikretsene støttet Jensen.
- Jeg kan nesten ikke tro at det er sant. De forstår jo ingenting, sier en av dem. Fem av de frammøtte vil levere inn oppsigelsen sin kommende mandag, og flere vurderer stillingene sine. Den opposisjonen som har vært mot Jan Jensen ser dermed ut til å bli borte fra lokalene på Ullevaal stadion, og da kan det bli ro. Tror Jensen.

- Dette har vært en knallhard dag, men likevel føler jeg en viss lettelse nå. Vi har tatt steg i riktig retning, og nå er det opp til oss å ta de videre grepene, sier Jensen til NTB. Også Estenstad uttrykte lettelse over at det endelig var kommet en avklaring, men hun beklager for ski-Norges del at Jensen får fortsette.
- Det sittende styret er altfor opptatt av å overvåke og kontrollere administrasjonen, og all energi brukes på dette. Det blir ingen ting igjen til visjonær tenkning.
- Men kunne ikke du som visepresident tatt ansvar for dette?
- Jo. Og jeg tar selvkritikk. Jeg har ikke vært sterk nok til å kunne sette den politiske dagsorden. Jeg har ikke strukket til, sier Estenstad til NTB.


Ingen vinnere

Blir sittende Skipresidenten tok også selvkritikk, men ville ikke gå inn på de tingene han skal ha gjort galt. Han ser fremdeles ikke hva kjernen i konflikten er, som spenner fra person- til systemkonflikter. Jensen blir sittende perioden ut.
- I dette øyeblikk er det ingen vinnere. Vi har løst noen av problemene, og jeg håper den nye bemanningen er på plass innen det ekstraordinære skitinget, sier Jensen, som røper at en ny generalsekretær allerede er klar.

Han vil derimot ikke komme med noe navn, fordi hun ikke er informert selv ennå. Han tar oppgaven med å føre skiforbundet videre svært alvorlig. Det kan skikretsene ta til seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder