SLUTTER: Vidar Løfshus gir seg etter sesongen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Løfshus gir seg som landslagssjef etter sesongen

ULLEVÅL (VG) Vidar Løfshus (48) opplyser at han søker nye utfordringer etter sesongen og slutter som sjef for langrennslandslagene.

– Det er selvsagt veldig vemodig. Den perioden av yrkeslivet mitt har vært spesiell. Uansett hvilken jobb jeg havner i vil det ikke matche denne perioden. Det har vært mange oppturer. For meg har det vært en livsstil, sier Løfshus i møte med mediene på Ullevål.

les også

Frykter kanadisk sprengkulde for Thingnes Bø & co.: – Kan fort bli problemer

Før jul hadde han en samtale om fremtiden med Espen Bjervig, langrennssjef. Sist helg bestemte Løfshus seg for at han ikke ville fortsette i jobben.

– Det har vært en lang prosess. Før jul snakket Espen og jeg om neste sesong. Jeg var ærlig og sa jeg var usikker. Det var ikke sikkert jeg hadde fått tilbud, men jeg har fått tilbakemelding om at jobben jeg hadde gjort var tilfredsstillende. Kanskje kunne vi forhandlet videre, sier Løfshus.

Løfshus har jobbet i Skiforbundet siden mai 2006. Fra 1. mai 2011 har han vært landslagssjef.

Han sier han ikke vet hva han vil gjøre i fremtiden. Løfshus er utdannet siviløkonom.

– Det har blitt levert enorme resultater. Det blir et tomrom etter Vider. Han har bygd opp et system som fungerer veldig bra. Etter hvert må vi begynne å se etter en som kan ta over for Vidar, sier Espen Bjervig.

Løfshus mener Marit Bjørgen er den største norske idrettsutøveren gjennom tidene:

Kvinnenes landslagstrener, Ole Morten Iversen, ble orientert om avgjørelsen til Løfshus i går.

– Jeg har jobbet med Vidar og hatt han som sjef i ett år. Jeg er imponert over den jobben han har gjort og den innsatsen han har lagt ned for norsk skisport i 13 år. Vi må ha respekt for hans avgjørelse. Han har nok tenkt seg grundig om og vurdert både plusser og minuser ved å fortsette, sier Iversen til VG.

Han er klar på at Løfshus har «stått på, kjempet klart og tydelig og gått i krigen for de han har under seg - enten det er utøvere eller ledere».

les også

Svindal før super-G: – Ti mann kan vinne

– Selv om det blir et tomrom etter Vidar, så er norsk langrenn en organisasjon som står støtt og ikke er personavhengig. Så kan det kanskje være bra for en organisasjon å prøve noe nytt etter 13 år.

I går langet den tidligere finske skistjernen Aino-Kaisa Saarinen ut mot Løfhus. Hun kunne ikke forstå at Løfshus fremdeles hadde jobben etter dopingsakene i norsk langrenn i 2016.

Løfshus mener resultatene til Norge har vært meget gode i hans periode.

– På en dag som dette vil jeg si at jeg kan slå meg selv litt på brystet og si at jeg jeg har vært en god bidragsyter. Så er det sikkert mange som har andre meninger, sier Løfshus.

Løfshus har tidligere jobbet for USAs sprintlandslag.

Han lagde Northugs Instagram-stikk til Løfshus:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder