SESONGOPPLADNING: Det nærmer seg sakte, men sikkert ny sesong for Petter Northug og resten av langrennseliten. Onsdag var han med i rulleskirennet Kirkebakken Grand Prix, der han blant annet møtte svenske Calle Halfvarsson i finalen. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

Kirkebakken Grand Prix: Dobbeltseier til Northug: Vant herrefinalen og teamsprinten

Halfvarsson: - Jeg gjorde alt for å slå Petter

HAMAR (VG) I folkehavet på Hamar var det Petter Northug (29) som var best. To ganger gikk han til topps: I herrefinalen og sammen med Ingvild Flugstad Østberg på teamsprinten.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Petter Northug har startet oppkjøringen mot årets sesong, og onsdag deltok han på på rulleskirennet Kirkebakken Grand Prix i Hamar.

Alle de tre brødrene Northug - Petter, Tomas og Even - deltok i dagens renn, og alle brødrene karret seg til finalen. Det gjorde også Ola Vigen Hattestad, Niklas Dyrhaug, Emil Nyeng og svenske Calle Halfvarsson.

Tidligere i sommer møttes nettopp Halfvarsson og Northug til duell under Blinkfestivalen i Sandnes. Der vant Northug 15-kilomteren, mens Halfvarsson var best på sprinten dagen etter.

I dag var det Petter Northug som var sterkest. I finalen - mot svensken, sine to brødre, Hattestad, Dyrhaug og Nyeng - gikk han først over målstreken, men ville ikke gi noen kommentar overfor pressen. Svenske Calle Halfvarsson var mer snakkesalig.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var en kul konkurranse, og jeg gjorde alt for å slå Petter. Jeg så ikke helt hvor han lå i gruppen, men da han kom på slutten, skjønte jeg det var ham, sier Halfvarsson til VG.

– Er det mer bittert å tape for Petter enn for andre?

– Ja, det er det. Man vil gjerne slå Petter, konstaterer Halfvarsson, før både han og Northug skal gå teamsprint. Der fikk svensken en ny sjanse til å slå erkerivalen, men nok en gang var det Petter Northug som kunne juble.

Sammen med Ingvild Flugstad Østberg gikk han seirende ut også der. Dermed tok Petter Northug storeslem på Hamar i dag.

Om Northug er en del av landslaget kommende sesong, er fortsatt ikke helt avklart. Northug-leiren har tidligere meldt om «god dialog» med Skiforbundet, men fortsatt er intet skrevet under på.

Skistyret ombestemte seg: Vil ha med Northug videre

Da VG var i kontakt med Northugs manager, Are Sørum Langås, i dag, ville han ikke kommentere noe rundt prosessen. Northug-trener Stig Rune Kveen sier følgende:

– Fremover nå blir det knappe to uker med farting rundt og litt showrenn. Så tar vi det med ro i tre-fire dager, før vi drar mot høyden i Mellom-Europa.

– Hva tenker du om sesongen? Er han der han skal være?

– Ja, vi føler det. Vi har bra kontroll, han er frisk og rask og da er vi fornøyde.

– Er det Tour de Ski som blir målet?

– Målet er først og fremst å være klar til sesongstart. Hvilke skirenn han spisser seg mot, får vi ta når den tid kommer, sier Kveen til VG.

Les også: - Petter tenker også på neste sesong

På damesiden var det Barbro Kvåle som vant finalen, foran Ingvild Flugstad Østberg.

– Dette er bare show og moro. Det er til vinteren det teller, sa Kvåle til NTB etter seieren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder