KUNNE SLIPPEJUBELEN LØS: Tore Ruud Hofstad (høyre i rød jakke) jubler etter stafettgullet og en skikkelig gulletappe for hans del. Foto: Scanpix

- Ruud Hofstad den store stafetthelten

LIBEREC (VG Nett) Tore Ruud Hofstad har fire stafettgull med Norge, men dagens seier i Liberec må ha smakt ekstra godt for 29-åringen.

 • Gunnar Bøthun

Artikkelen er over 11 år gammel

For flere var skeptiske til hva Ruud Hofstad kunne levere på Norges første skøyteetappe. I etterpåklokskapens tegn er det imidlertid ingen problem å fastslå at kritikerne tok feil.

- Den beste etappen

Petter Northug spurtslo Axel Teichmann på slutten av den siste runden, og gikk en nærmest perfekt perfekt. Men midt oppi all Northug-hyllesten trekker superveteran og mannen på andre etappe - Odd-Bjørn Hjelmeset - frem Ruud Hofstads 3. etappe som dagens store prestasjon.

- Det er Tore Ruud som har gjort den beste etappen i dag. Han bare dunket til fra start, og ga aldri opp. I dag skal vi være veldig stolte av ham, sier en smørblid nordfjording i pressesonen etter at gullet er sikret.

VG Nett-leser legger seg flat:- Jeg hadde ikke trua på han før stafetten, trodde ikke han var god nok i dag, til tross for bra med erfaring. Har ingen problemer med å gratulere han med en god etappe og innrømme at jeg hadde feil.Diskuter!

- Gull verdt

Trener Morten Aa Djupvik er langt på vei enig med sin sambygding. Han mener det ble avgjørende at Ruud Hofstad klarte å holde tempoet oppe på de to første rundene, selv om han ikke tok inn veldig mange sekunder. På den siste runden betalte det seg, og han gikk inn bortimot ti av de tapte sekundene fra klassisketappene.

- De ti sekundene ble gull verdt i dag - bokstavelig talt, sier Aa Djupvik til VG Nett.

Gjorde forhåndstips til skamme

Før dagens stafett var det mange som trakk frem Tore Ruud Hofstad som Norges svakeste kort. Blant annet uttalte Thomas Alsgaard i et intervju med VM-arrangøren her i Liberec at Norge ville være for svake på 3. etappe - uansett om valget falt på Tord Asle Gjerdalen eller Tore Ruud Hofstad.

- Viktige sekunder

Også mange lesere på VG Netts diskusjonsforum ga uttrykk for at Ruud Hofstad ikke burde vært med, men dagens etappe av Lillehammer-løperen talte for seg.

- Jeg bare pushet på så hardt jeg kunne. Jeg fikk ikke tatt inn så mye de to første rundene, men på den siste runden merket jeg at de foran ble slitne. Jeg følte meg fortsatt sterk, og de sekundene jeg tok var viktige, sier Ruud Hofstad til VG Nett.

Eldar Rønning gikk Norges første etappe på stafetten.

PS! Kun den italienske skøytekanonen Pietro Piller Cottrer gikk noen sekunder raskere på 3. etappe enn Hofstad.

Mer om

 1. Ski-VM

Flere artikler

 1. - Jeg taper aldri mot Hellner

 2. Northug sikret VM-gull med nytt superrykk

 3. Dæhlie hyller Kroghs iskalde ankeretappe: – Som psykisk terror

 4. - Er det olje de smører skiene med i Norge eller?

 5. Hjelmesets «enkle» gullplan

Fra andre aviser

 1. Nerdens hevn

  Aftenposten
 2. Og etterpå var det Northug-show

  Aftenposten
 3. Northug knuste Tyskland

  Fædrelandsvennen
 4. Nytt Northug-show i VM-stafetten

  Fædrelandsvennen
 5. Gull til Norge

  Bergens Tidende
 6. Smittsom selvtillit

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no